Futbol

Arda'dan RVP'ye cevap!

07 Ekim 2015 Çarşamba 18:29 - Son Güncelleme 07 Ekim 2015 Çarşamba 19:10

Arda Turan, Van Persie'nin puan kaybedecekler sözlerine cevap verdi.

A Milli Takım’da bugün gerçekleşen antrenman öncesi Barcelona'lı yıldız Arda Turan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Arda, Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie’nin, 'Türkiye puan kaybedecek' açıklamalarına gülerek yanıt verdi.

A Milli futbolcu Arda, “Biz Hollanda maçımızı kendi işimize bakabilmek için kazandık. Ama biz puan kaybedersek de buradan gidebiliyoruz. Hesaplamaları iyi yapmak lazım diye düşünüyorum. O yüzden herkese başarılar diliyorum. Biz de Kazakistan’a başarılar diliyoruz” dedi.

“Bütün şanslar kendi elimizde”

“Artık sona geldik” diyerek sözlerine başlayan Arda Turan, “En azından Amsterdam’a giderken sıkıntılıydık. Oradaki mağlubiyet bizi çok sıkıntılı bir yere götürecekti. Orada o ihtimaller bütün şansımızı bitirecekken şimdi bütün şanslar kendi elimizde. Şampiyonaya gitmek için büyük bir avantajımız var açıkçası. Öncelikle 2 maçı hayırlısıyla geçip 4 puanla ya da 6 puanla yani bizi hangisi götürecekse o play-off’a. Şansımızı yüzde 50’ye getirmek istiyoruz. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum verdikleri mücadelelerden dolayı. Gerçekten önemli bir geri dönüşe doğru gidiyoruz diye inanıyorum. İnşallah Çek Cumhuriyeti ve İzlanda maçlarında iyi performans sergileyerek Avrupa Şampiyonası’na gitmek istiyoruz. Çünkü hem ülkemizin hem bu futbolcularımızın ihtiyacı var. Bu jenerasyon Avrupa Şampiyonası’nı görmeli diye düşünüyorum. Umut ediyorum ki gideriz” diye konuştu.

“Heyecandan duygularımın karıştığı günler oluyor”

Sosyal medyadaki paylaşımı ile alakalı da konuşan Barcelonalı yıldız, “O fotoğraf gayet açıklayıcı. Zaten onun hakkında bir şey konuşmaya gerek yok. Milli takım benim için çok özel bir yer. Hayatım boyunca bütün hislerimi en yüksek seviyede yaşadım. Heyecanlıyım ve Avrupa Şampiyonası’nda oynamak istiyorum. Bazen heyecandan duygularımın karıştığı günler oluyor. Hangi seviyelerde oynarsanız oynayın beni buralarda tutan içimdeki bu heyecan. Heyecanımı paylaşmak istedim biraz dertleşmek istedim” yanıtını verdi.
“Letonya maçında, Hollanda maçında berabere kalmamıza rağmen gerçekten çok iyi oynadık” diyen Arda Turan, “Kaybettiğimiz maçları dahi ilk İzlanda maçı hariç kimse diyemez ki biz üstündük, tam tersi bizim hepsinden daha çok pozisyonlarımız vardı. Ümit ediyorum ki hak ettiğimizi bu sefer alacağız. Çok çalışıyoruz, herkes çok iyi niyetli. İşte sakatlıklarıyla, özveriyle davranışlarıyla bu oyuncu arkadaşlarımız milli takıma yakışır şekilde davranıyorlar. Umarım turnuvaya gideriz” ifadelerini kullandı.

“Oynayamamanın psikolojisi de zor”

Barcelona’da oynamıyor olmasının kendisini nasıl etkilediğinin sorulması üzerine milli futbolcu, “Açıkçası fizik olarak zor bir durum. Oynayamamanın psikolojisi de zor. Ama arkadaşlarım sağ olsunlar beni çok motive ediyorlar. Takımın liderliğini hocam ve arkadaşlarım bana sahada verdiği için, beni hep sahada tutuyorlar. Benim yerime ekstra mücadele ediyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Oynamayan bir oyuncu için sahada olmak hele ki milli maçlar gibi seviyelerde çok zor; ama elimden gelenin en iyisini vermeye çalışıyorum” dedi.
Barcelona Kulübü’nün her konuda kendisine yardımı olduğunu ifade eden Arda, “Milli takımla Luis Enrique de sürekli iletişim halindeler. O yüzden bir sıkıntı yok” şeklinde konuştu.
Barcelona’da son günlerde Arda Turan’ın Ocak ayından önce oynayıp oynamayacağının gündemde olmasıyla alakalı Arda, "Bu benim bileceğim konular değil. Onlar kurumsal olan kulübümüzün kararları" ifadesini kullandı.
Avrupa Şampiyonası'na gidince imaj olarak düzeleceklerini dile getiren A Milli Takım Kaptanı Arda Turan, “Bizim ülkemiz spor açısından da güzel bir ülke. Çok başarılı, çok keyifliyiz. İnşallah güzel şeyler bekliyor spor alanında bizi. Bunun için de biz öncülük yapmaya çalışıyoruz. Bakalım hayırlısı olur inşallah” açıklamasını yaptı.

“Böyle maçları oynamak yeteneğin yanında tecrübe de ister”

Eski jenerasyon ve şu anki jenerasyonu değerlendiren milli futbolcu, “Bir önceki jenerasyon çok üst düzey, çok ekstrem kalitede bir takımdı. Bu takımımızdaki arkadaşlar da çok özel çok yetenekli oyuncular. Ama beraber oynamak, bu seviyede oynamak çok farklı. Yani takımlarımız Avrupa’dan uzaktaydılar, bu seviyede maçlardan çok uzaktaydılar. Böyle maçları oynamak yeteneğin yanından tecrübe de ister. Oynadıkça insan gelişir. Şimdi daha iyi daha tecrübeliyiz. Tabii hocamızın başımızda olması ve bu yerleri oynamış ve bilmiş olması bizim için büyük bir avantaj” ifadelerini kullandı.

“Biz kendi işimize bakıyoruz”

Arda Turan açıklamalarının son bölümünde Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie'ye göndermede bulunarak, "Rakiplerden duyuyoruz yok şöyle puan kaybedecekler böyle puan kaybedecekler diye. Hayırlısı diyoruz, biz kendi işimize bakıyoruz. Çünkü biz Hollanda maçını kendi işimize bakabilmek için kazandık. Ama biz puan kaybedersek de buradan gidebiliyoruz. Hesaplamaları iyi yapmak lazım diye düşünüyorum. O yüzden herkese başarılar diliyorum. Biz de Kazakistan’a başarılar diliyoruz, Çek Cumhuriyeti’ne başarılar diliyoruz. O yüzden önemli olan sahadaki performans ve bunlara konsantre olmamız lazım” dedi. 

Sıradaki Haber
Isaksson milli takımı bırakıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz