Placeholder Broadage Row
Başbakan'dan şampiyonlara büyük jest

Davutoğlu, Trabzon'a gidecek şampiyon liselilere Başbakanlık uçağını tahsis etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası'nı birincilikle tamamlayan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi Takımı'nı kabul etti. Başbakan'ın genç oyunculara bir de jesti vardı. Davutoğlu, Trabzon'a gidecek şampiyon liseliler için Başbakanlık uçağını tahsis etti.

Guatemala'da yapılan Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası'nı birincilikle tamamlayan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi yurda döndü.

Barış Zirvesi’ne katılmak üzere İstanbul’a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu, şampiyon liselileri, Atatürk Havalimanı'nda kabul etti. Kabulde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu.

Davutoğlu, şampiyon gençleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Başbakan, genç oyunculara bir de jest yaptı. Davutoğlu, Trabzon'a gidecek olan Liselilere Başbakanlık uçağını tahsis etti.

Erdoğdu Anadolu Lisesi Takımı daha sonra Başbakanlık uçağı ile Trabzon'a hareket etti.

Erdoğdu Lisesi TFF'yi de ziyaret etti

Öte yandan Dünya Şampiyonu olan Trabzon Erdoğdu Lisesi Takımı, Türkiye Futbol Federasyonu'nu da ziyaret etti.

Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Zülfikaroğlu, Mustafa Beyazlı ve Taylan Üner, şampiyon sporcularla bir araya geldi.

2003 yılında Trabzon Lisesi'nin aynı başarıya ulaştığını hatırlatan Taylan Üner, "Ne yazık ki o kadrodan çok fazla ileriye giden arkadaşımız çıkmadı. Ümit milli olan iki arkadaşımız var, onların dışındakiler elde ettikleri başarıyı daha ileriye götüremedi. Hakkınızda yapılacak övgüler sizi bulutların üzerine çıkarmasın. Ayağınız yere bassın" şeklinde konuştu.

Mustafa Beyazlı ve Cengiz Zülfikaroğlu da elde ettikleri başarıdan dolayı genç sporcuları ve teknik heyeti kutladı. Açıklamaların ardından şampiyon takım Riva'daki tesisleri ve Federasyon Müzesi'ni gezdi.

Verilen öğle yemeğinin ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi.