Futbol

''Çocuklarıma güveniyorum''

31 Mayıs 2016 Salı 14:07 - Son Güncelleme 31 Mayıs 2016 Salı 12:01

Türkiye Futbol Direktörü Terim, ümitli olduğunu futbolculara güvendiğini söyledi

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Fransa'nın ev sahipliğinde 10 Haziran-10 Temmuz'da düzenlenecek 15. Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan (EURO 2016) ümitli olduğunu ve futbolcularına güvendiğini söyledi.

Terim, yaptığı açıklamada, EURO 2016'da Türkiye'nin yanı sıra İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti'nin de yer aldığı D Grubu'nu değerlendirdi.

A Milli Takım'ın güzel yerlere geldiğine inanan Fatih Terim, "Türkiye'yi çok güzel yerlerde görmek istiyorum. Şu anda güzel yerlere de geldiğimiz inancını taşıyorum. Kötü bir dönem yaşadık. Buna hazırlanma ve yapılanma dönemi diyeliriz ama çok şükür bunları atlattık. Herkesin sevdiği, beğenisini kazandığı, ciddi, savaşan, oynayan, oynadıkça da her maçı dolan, reytingi fazla olan bir milli takım ortaya çıktı. Şu anda da bunun galasına gidiyoruz. Ümit ederim bu galada en çok beğenilen film biz oluruz. Ümitliyim, çocuklarıma ve oyuncularımıza güveniyorum." diye konuştu.

Terim, Türk halkından kendileri için dualarını esirgememelerini isteyerek, "Tüm dünyanın gözü üzerimizde. Herkes takdirlerini sunuyor. Müthiş bir güven ve rahatlık içindeyiz. Bu çok önemli. Halkımızın bize desteği olduğunu, manevi olarak da görüyoruz. Ekranları başında dua edenler bizden dualarını esirgemesin. Onların enerjileri bizim için çok önemli. İyi dileklerini bizden esirgemesinler. Biz, onlara geri dönüşleri hep iyi verdik." şeklinde görüş belirtti.

"Ay-yıldız bizim ruhumuza işlemiştir"

Deneyimli teknik adam, A Milli Futbol Takımı'nın başarısının Türk halkını olumlu etkilediği belirterek, "Ay-yıldız bizim ruhumuza işlemiştir. Bizim vazgeçilmezimizdir." dedi.

Futbolculuğu döneminde A Milli Takım formasını çok giydiğini hatırlatan Terim, "Bu ülkenin ay-yıldızlı formasını çok giydim, göğsümde çok taşıdım. Göğsümüzdeki ay-yıldızımız sadece bir sembol. Ay-yıldız bizim ruhumuza işlemiştir. Bizim vazgeçilmezimizdir. Ondan vazgeçmeyiz. Oyuncularımız da böyle düşünür. Ay-yıldızı ne kadar göndere çekersek bizim için o kadar gurur verici ve hayatımızda unutamayacağımız olay demektir." ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Direktörü Terim, Ay-yıldızlı bayrağı başarıyla temsil etmek için çok çalıştıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"İstiklal Marşı'nın bizim için manası çok başkadır. İzmir Atatürk Stadı'nda 80 bin kişi hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı söylediğimiz zamanki duygularımızı ifade edebilecek için keşke bir makine veya kelime dağarcığı olabilse. Tüylerimizin dike diken olduğu, tüm duygularımızın kabardığı bir ay-yıldız sevgimiz vardır. Onu mutlu etmek, yüceltmek için en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Ümit ederim ona layık oluruz. Bütün isteğimiz başarılı olmak. Şu güne kadar iyi gittiğimizi düşünüyorum."

"Hiçbir başarı bir insan hayatından daha değerli olamaz"

Fatih Terim, hiçbir başarının terör olaylarında şehit olan askerler ile hayatını kaybeden vatandaşlardan önemli olmadığını söyledi.

Son zamanda yaşanan terör olaylarına değinen Terim, "Bu sene ne hikmetse maç öncesi, sonrası veya sırasında beklemediğimiz, istemediğimiz hadiseler oldu. Kazandığınız hiçbir başarı bir insan hayatından daha değerli olamaz. Keşke onlar ölmeseydi de biz de kimseyi yenmeseydik, buraya da katılmasaydık. Allah bir daha öyle günler göstermesin. İnşallah Türk Milli Takımı, en başarılı noktaya gelecek." diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) hazırlanan Türk Milli Takımı'na doping testi uygulandı.

A Milli Takım yetkililerinden edinilen bilgiye göre, saat 08.00'de ay-yıldızlı ekibin Belek Turizm Bölgesi'nde yaptığı kampa gelen UEFA Doping Kurulu üyeleri, müsabaka dışı rutin uygulamalar kapsamında 10 oyuncudan kan, idrar ve tükürük örneği aldı.

UEFA yetkilileri, habersiz geldikleri kamptan kendi seçtikleri 10 oyuncudan örnekler aldıktan sonra ayrıldı.

Sıradaki Haber
Polonya EURO 2016 kadrosunu açıkladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz