Futbol

Conte'den Balotelli'ye "Hayır"

05 Ekim 2015 Pazartesi 18:33 - Son Güncelleme 05 Ekim 2015 Pazartesi 19:43

Conte, Balotelli'yi sakat olmasa da şuan milli takımda düşünmediğini söyledi.

İtalya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Antonio Conte, Azerbaycan maçının hedefleri önünde bir engel olabileceğini, bunun için çok çalışmaları gerektiğini söyledi.

2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde H Grubu'nda mücadele eden, 10 Ekim Cumartesi günü Bakü'de Azerbaycan'la karşılaşacak İtalya'nın teknik direktörü Conte, milli takım tesislerinin bulunduğu Coverciano'da basın toplantısı düzenledi.

Azerbaycan'a gezmeye gitmediklerini ifade eden tecrübeli teknik adam, rakibi küçümsememeleri gerektiğine dikkati çekerek, "Onlar, orada yeni statlarının açılışını yapacak. Zannediyorum ki 60 bin taraftar orada olacak. Azerbaycan bizim hedeflerimizin önünde bir engel olabilir. Çok dikkatli olmak gerek. İyi çalışmalıyız. Azerbaycan maçını düşünmeliyiz" dedi.

Conte, Azerbaycan için İtalya'ya karşı oynamanın prestijli bir durum olduğunu ifade ederek, "Biz de bu maçın bizim için çok önemli olduğunu biliyoruz. Kolay olmayacak, bunu biliyoruz. Oyuncularımı ona göre hazırlayacağım. Zorlu olacak. İyi şekilde hazırlanacağız" diye konuştu.

Teknik direktör Conte, Napoli'de iyi işler çıkaran ve son olarak dün Milan'a lig maçında 2 gol atan golcü futbolcu Lorenzo Insigne'nin bu performansını, milli takımda da sürdürmesini umduğunu dile getirdi.

Antonio Conte, basın toplantısında 7 haftası geride kalan İtalya Birinci Futbol Ligi'ne (Serie A) yönelik değerlendirmelerde de bulunarak, "Heyecanlı bir lig izliyoruz. İyi işler çıkaran takımlar var. Bunlardan biri olan Fiorentina'yı lider olarak görmek güzel. Bunun tesadüf olmadığı ortada. Organizasyonlarıyla teknik kadrosundan oyuncusuna, hazırlanış biçimleriyle güzel şeyler yapabilirler" şeklinde konuştu.

Sezona büyük umutlarla giren Milan'ın kötü gidişatının sorulması üzerine Conte, Milan'ın iyi bir takım olduğunu ancak henüz değerini tam olarak ortaya koyamadığını ifade etti.

Conte, Roma'nın Fransız teknik direktörü Rudi Garcia'yı da Alessandro Florenzi'yi çok yönlü kullanmasından dolayı överek, futbolcunun milli takım için bu haliyle önemli bir oyuncu olduğunu söyledi.

Balotelli'ye "Hayır"

İtalyan teknik adam, Milan'da kiralık forma giyen golcü Mario Balotelli'yi, sakatlığı olmasa da şu anda kadroya almak istemediğini kaydetti.

Bu konudaki soruyu cevaplayan Conte, "Hayır, almazdım. Sakat olmasa da şu anda milli takıma çağırmazdım çünkü bu sadece onun için değil, herkes için geçerli. Milli takıma çağrılmak için sadece iki maçta iyi olmak ya da serbest atıştan gol atmak yeterli değil" ifadelerini kullandı.

Milli takım formasını hak edenleri kadroya almanın peşinde olduğunu ifade eden Conte, "Buraya gelmek için bir aşama kaydetmek gerekiyor. Benim aradığım şeyler performansta süreklilik, kararlılık, azim, takıma uygunluk. (Milan Teknik Direktörü) Mihaljovic ile görüşüyorum. O bana Mario'nun iyi şekilde çalıştığını söyledi" diye konuştu.

İtalya, Azerbaycan maçından sonra 13 Ekim Salı günü Roma Olimpiyat Stadı'nda Norveç'le karşılaşacak.

Fransa'nın gelecek yıl ev sahipliği yapacağı finallere yükselebilmesi için İtalya'nın en az bir maç daha kazanması gerekiyor.

Sıradaki Haber
Futbolda milli mesai başladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz