Futbol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan UEFA'nın asker selamı soruşturmasına tepki

16 Ekim 2019 Çarşamba 14:11 - Son Güncelleme 16 Ekim 2019 Çarşamba 15:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan, UEFA’nın 'asker selamı' soruşturmasıyla ilgili olarak, "Şık bulmuyorum. Böyle bir şey hayatta olmuş değil. Ben buradan çok ciddi bir şey çıkacağını tahmin etmiyorum. Olsa olsa bir kınama yapabilirler" diye konuştu.

UEFA, A Milli Takımımızda forma giyen futbolcuların, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri'nde Arnavutluk ve Fransa ile oynadıkları maçlarda asker selamı vererek olası siyasi provokasyon içeren davranışlar sergilediği iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

TBMM'de gerçekleşen AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından kuliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, UEFA'nın söz konusu kararına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben onu da doğrusu şık bulmuyorum. Futboldan az çok anlarım. Böyle bir şey hayatta olmuş değil. Biliyorsunuz Griezmann'ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile böyle bir şeyi oldu. Griezmann'a bir şey mi yaptılar, herhangi bir şey verdiler mi? Burada ise şu anda milli takımın bir milli bakışı var, bu milli bakışını da oradaki bütün seyircilerle paylaşıyor. Bundan daha tabii bir şey olamaz. Ben buradan çok ciddi bir şey çıkacağını tahmin etmiyorum. Olsa olsa bir kınama yapabilirler. Bunun dışında, bu noktaya gelmiş bir takıma, herhangi bir olumsuz yaklaşım olmaz" diye konuştu.

Kaynak: TRT SPOR, AA

Sıradaki Haber
İşte UEFA'nın çifte standartlı tavrından çarpıcı örnekler
Yükleniyor lütfen bekleyiniz