Futbol

"Devrim olacaksa alt taraftan olacak"

09 Ocak 2014 Perşembe 19:32 - Son Güncelleme 09 Ocak 2014 Perşembe 20:27

Fatih Terim, Coca Cola Elit Akademi Ligi teknik sorumlularıyla görüştü.

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Coca Cola Elit Akademi Ligi teknik sorumlularıyla toplantı yaptı.

Serik'te Türkiye Futbol Direktörlüğü tarafından düzenlenen toplantılarının üçüncüsünde Terim, Coca Cola Elit Akademi Ligi teknik sorumluları Nedim Yiğit, Çağatay Şalap, Emrah Bayraktar, Çeriner Erdoğan, Mehmet Emin Yılmaz, Yalçın Gündüz, Mehmet Kamuran Yavuz, Mustafa Akarcalı, Şenol Çorlu, Bülent Ünder, Osman Işılar, Mustafa Sarıgül, Beyzat Kaya, Ertuğrul Seçme, Sadık İşçanoğlu, Şakir Filiz, Ahmet Usta, Sadettin Tekelioğlu ve Kuzey Kıbrıs Futbol Federasyonu Eğitim Üst Kurulu Başkanı Mustafa Borataş ile bir araya geldi.

Toplantının ardından Terim ve teknik sorumlular, birlikte fotoğraf çektirdi.

Terim, toplantının ardından yaptığı açıklamada, PTT 1. Lig'in teknik direktörleriyle ve Coca Cola Elit Akademi Ligi teknik sorumluları ile çok verimli toplantılar yaptıklarını belirtti.

Akademi teknik direktörlerinin Türk futbolunun kalbi olduğunu vurgulayan Terim, şöyle konuştu:

"O kadar geniş yelpazeye sahipler ki bugün 6 ile 20 yaş arası çok geniş bir yelpazenin yetkilisi, sorumlusu konumundalar. Onların sıkıntısını dinlemek, isteklerini yapabilmek önemli. Çok çok hoşuma gitti, çok etkilendim. Herkes çok hazır gelmişti. Beraberce bu işi çok önemli noktalara götüreceğimize inanıyorum. Türk futboluna elit oyuncular yetiştirilmesi, futbol takımlarına önemli oyuncuların takviye yapılması, oyuncu havuzunun genişlemesi ve kalitesi, bu arkadaşlarımızın çalışmalarına bağlı. O yüzden görevleri çok ağır. Çok da ulvi bir görev. Buradaki toplantının neticesini ve yansımasını en kısa zamanda inşallah göreceğiz."

"Devrim olacaksa alt taraftan olacak"
Terim, toplantıda akademi sorumlularının kendi aralarında bir çalışta grubu seçtiğini ifade ederek, grubun TFF'de bu gruba bakacak olanlarla toplantılarına devam edeceklerini anlattı.

Alt liglerden milli takıma ve profesyonel takımlara oyuncu yetişememesiyle ilgili soru üzerine Terim, şunları kaydetti:

"Yetişir, merak etmeyin. Antrenörlerimiz, oyuncularımız, çocuklarımız ve insanımız yetiştirir. Yetişecektir. Kime sorsam, herkes aynı sıkıntı içerisinde. Bu, bizim gibi büyük ülkelere yakışmıyor. Onun için daha olumlu düşünmeliyiz. Bu arkadaşlarla teknik adamlarla işin teknik kısmını halledersek, yöneticilerimizle, başkanlarımızla ve işin diğer uzmanlarıyla da bir araya gelip doğru tedaviler yaparsak, zaten birlikte teşhisi koyuyoruz. Bunları sık tekrar edeceğiz. Zaman zaman telefon, zaman zaman e-mail trafiği, zaman zaman fiziki olarak bir araya gelmek zorunda ki işin yansımalarını görelim. Beni çok mutlu eden arkadaşlarımın olaya sarılmasıdır. Eğer dün söylediğim devrim olacaksa buradan, alt taraftan olacak. Onun için bunun yansımalarını yakında göreceğimize inanıyorum."

Akademi teknik sorumlularının toplantı görüşleri
Kuzey Kıbrıs Futbol Federasyonu Eğitim Üst Kurulu Başkanı Mustafa Borataş da altyapı hocalarının futbolun temeli olduğunu vurgulayarak, Fatih Terim'in kendilerine çok sıcak ve gerçekçi bir şekilde yaklaştığını söyledi.

Toplantıda en hızlı şekilde çözümlere ulaşmak için önerilerin ortaya atıldığını dile getiren Borataş, "Klasik laflardan oluşan bir toplantı değildi. 25 yıldır bu işin içindeyim. Uzun zamandan beri ilk defa böyle bir toplantı gördüm" dedi.

Borataş, Avrupa liglerinde her takımda 17, 18 ve 19 yaşlarında futbolcular bulunduğunu dile getirerek, bunu ülkeye getirecek çalışmaların yapılacağını, önümüzdeki yıllarda yaşın düşerek kalitenin yükseleceğine inandığını ifade etti.

Trabzonspor Akademi Ligi teknik sorumlusu Sadettin Tekelioğlu ise 35 yılı aşkın bir süredir Türk futbolunun içerisinde olduğunu, ilk defa altyapı koordinatörleriyle toplantı yapıldığın vurguladı. Tekelioğlu, "Bana göre bugün Türk futbolunda bir çığır açılmıştır" diye konuştu.

Ankaragücü Akademi Ligi teknik sorumlusu Sadık İşcanoğlu da toplantının güzel geçtiğinin altını çizerek, bundan sonraki gözlem ve değerlendirmelerinin daha değişik olacağını belirtti.

Türk futboluna futbolcu yetiştirme konusunda daha dikkatli olacaklarını dile getiren İşcanoğlu, "Bana bundan sonra daha güzel şeyler olacak gibi geliyor" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Terim teknik adamlarla buluştu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz