Futbol

Dünya Volkan'ı konuşuyor!

17 Kasım 2014 Pazartesi 10:24 - Son Güncelleme 17 Kasım 2014 Pazartesi 13:11

Volkan'ın sahayı terk etmesi dünya basınında da büyük yankı buldu.

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Kazakistan'ı 3-1 mağlup ettiği 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu maçı öncesi kaleci Volkan Demirel'in kendisine edilen küfürlerden dolayı maça çıkmayıp sahayı terk etmesi dünya basınında da büyük yankı buldu.

Dünyanın tanınmış haber ajansları ve spor basını, Volkan Demirel'in sahayı terk etmesini birinci haber olarak gündemlerine taşıdı.

AS'tan "Irkçı saldırı" manşeti

Milli kalecinin maç öncesi ısınma hareketleri sırasında sahayı terk etmesi olayına en değişik bakış ise İspanya'nın ünlü gazetesi AS'tan geldi. Gazetenin internet sitesinde manşette yer alan haber, "Volkan Demirel'e ırkçı saldırı" başlığıyla verildi. Haberde, milli kalecinin kendi taraftarlarının hakaretlerine uğradığı ve bu nedenle stadı terk ettiği belirtildi.

İspanya'nın Marca gazetesi de, "Kendi taraftarı tarafından kendisine küfür edilen Volkan Demirel sahayı terk etti" ifadesini kullandı.

Daily Mail: "Volkan milli formayı reddetti"

İngiltere'nin Daily Mail gazetesi ise Galatasaray'ın stadı Türk Telekom Arena'da oynanan Kazakistan karşılaşması öncesinde Volkan Demirel'in sarı-kırmızılı taraftarlar tarafından sözlü tacize uğradığına dikkati çekerek, 33 yaşındaki futbolcunun bu olayın ardından milli takım formasını giymeyi reddettiğini belirtti.

Haberde, Volkan Demirel'in mücadelede oynamak istememesinin Türk taraftarları hayal kırıklığına uğrattığı ifade edilirken, futbolcunun stattan ayrıldığı sırada güvenlik elemanları ile gazeteciler arasında çıkan kavgaya da yer verdi.

L'Equipe: "Volkan hakaretlere maruz kaldı"

Fransa'nın L'Equipe gazetesinde Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in milli maç öncesi ısındığı sırada sarı-kırmızılı taraftarların hakaretlerine maruz kaldığı için Kazakistan mücadelesinde oynamayı reddettiği ve yerini Volkan Babacan'a bıraktığı kaydedildi.

Portekiz basını: "Kendi oyuncularının forma geymemesine yol açtılar"

Portekiz'in O Jogo gazetesi ise Volkan Demirel'i protesto eden Türk taraftarların, kendi oyuncularının milli takım formasını giymemesine yol açtığını yazdı.

Reuters'tan TT Arena vurgusu

Reuters haber ajansı ise Fenerbahçeli Volkan Demirel'in yaşadığı olayın, sarı lacivertli takımın en büyük rakibi olan Galatasaray'ın stadyumunda gerçekleştiğine vurgu yaptı. 

Sıradaki Haber
Arda'dan "Oley" tepkisi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz