Futbol

Emre Belözoğlu: Milli takımda çok özel oyuncular var

01 Mayıs 2020 Cuma 12:38 - Son Güncelleme 01 Mayıs 2020 Cuma 12:50

Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu, "Milli takımda çok özel oyuncular var, tek yürek olduk ve Avrupa Şampiyonasına gittik" dedi. Tecrübeli futbolcu, Teknik direktör Şenol Güneş'i "Öğretmen, zeki ve samimi" olarak tanımladı.

Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu, milli takımın performansı ve Şenol Güneş hakkında açıklamalar yaptı.

A Milli Takımın, Avrupa Futbol Şampiyonasına katılmasını Milliyet gazetesine değerlendiren Belözoğlu, "Takımda çok özel oyuncular var. Tek yürek olduk ve bu büyük turnuvanın kapısını direkt açtık.” dedi.

2002'de Dünya üçüncüsü olmayı başaran kadroyla mevcut kadroyu karşılaştıran Emre, “2002'deki kadro hep majör oyunculardan kuruluydu. O ekipte bir ya da iki genç oyuncu vardı, bunlardan biri de bendim. Olgun ve sürekli birlikte oynayan bir ekiptik, başarının da temeli burada yatıyordu. Bugün takımın beraber oynama alışkanlığı olmamasına karşın, hem genç hem de yaşlılardan kurulu bir takımız. Buna karşın Genç Milli Takım gibiyiz" ifadelerini kullandı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'i "Öğretmen, zeki ve samimi" olarak tanımlayan deneyimli futbolcu, “Öğretmen olması onun en büyük farkı... Samimi ve de zeki insan. Elbette hatalar yaptığımız zaman kızıyor, sert bir yapısı da var, ama balansı çok iyi ayarlıyor. Diğer bir özelliği ise elde edilen başarıları sahiplenmiyor, tam tersi paylaşıyor, bu da farklı bir başka yönü.” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Arda Turan: Çağlar ve Merih Barcelona'da oynayabilir
Yükleniyor lütfen bekleyiniz