Futbol

En genç milli!

14 Ekim 2014 Salı 10:38 - Son Güncelleme 14 Ekim 2014 Salı 10:42

15 yaşındaki Odegaard tarihe geçti.

Norveç Birinci Futbol Ligi (Tippeligaen) takımlarından Stromsgodset'in 15 yaşındaki orta saha oyuncusu Martin Odegaard, Norveç Milli Takımı'nın Bulgaristan'a karşı oynadığı maçta sahaya çıkarak, "Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde oynayan en genç futbolcu" oldu.

Profesyonel kariyerine, bu sezon altyapısından yetiştiği Stromsgodset kulübünde başlayan 17 Aralık 1998 doğumlu futbolcu, Norveç'in Bulgaristan'ı 2-1 yendiği H Grubu karşılaşmasının 63. dakikasında oyuna girdi. "15 yaş 300 gün"lükken sahaya adım atan Odegaard böylece "Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde oynayan en genç futbolcu" unvanını, 1983'teki elemelerde "16 yıl 251 gün"lükken milli formayı giyen İzlandalı Sigurdur Jonsson'un elinden aldı.

Jonsson'un 31 yıllık rekorunu tarihe gömen genç yetenek, UEFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamasında, seyircisi önünde sahadan 3 puanla ayrılmanın harika bir his olduğunu belirterek, "Oyuna girmek için sahanın kenarına geldiğimde çok gergindim ama böyle bir şans verildiğinde keyfini çıkarmalısınız. Rekoru kırmak havalı bir şey. Bu yıl yaşadıklarımı tarif etmekte zorlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
İngiltere ile berabere kaldık
Yükleniyor lütfen bekleyiniz