Futbol

Eski dostlarına Kuntz’u sorduk

06 Ekim 2021 Çarşamba 11:22 - Son Güncelleme 06 Ekim 2021 Çarşamba 11:26  |  Kaynak : TRT SPOR

Türkiye A Milli Takımı’nın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz, 1995/1996 sezonunda Beşiktaş’ta oynamıştı. Eski takım arkadaşları; Kuntz ile ilgili bilgi, düşünce, duygu ve anılarını TRT Deutsch’a aktardılar.

Almanya A Milli Takımı formasıyla 25 maçta 6 gol atan Stefan Kuntz, Bundesliga’da VfL Bochum, KFC Uerdingen 05, 1.FC Kaiserslautern ve Arminia Bielefeld formalarıyla oynadığı toplam 449 maçta 179 gole imza atmıştı. Kuntz; Almanya dışında sadece Türkiye’de forma giymiş, 1995/1996 sezonunda Beşiktaş formasıyla çıktığı 34 resmi maçta 11 gole imza atmıştı. O dönem Kuntz ile birlikte Beşiktaş’ta oynayan futbolcuların bazılarına eski takım arkadaşlarıyla ilgili bilgi, düşünce, duygu ve anılarını sorduk.

Mehmet Özdilek: Stefan Kuntz; ikili ilişkileri kuvvetli, güler yüzlü, iş ahlakı yüksek, iyi bir takım oyuncusuydu. İmza töreninde de futbolculuk günlerindeki gibi pozitif, özgüvenli ve samimi olduğunu gözlemledim. Kendisinin ülkemizi ve futbolumuzu yakından tanıdığını biliyorum. A Milli Takımımız’ın kendisi için çok büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Kuntz’u göreve getiren Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri, bu karar öncesi muhakkak bir analiz yapmışlardır. Bu karar itibariyle yorum yapmaktan ziyade Kuntz’a destek olmak daha doğru olacaktır. Başarılı olmasını temenni ediyorum.

Rıza Çalımbay: Profesyonel futbolculuk kariyerimin son sezonunda Stefan Kuntz ile birlikte oynamıştım. Kuvvetli, vazgeçmeyen, hem saha içerisinde hem de saha dışında takım arkadaşlarıyla diyaloğu iyi olan kaliteli bir profesyoneldi. Takımımıza hızlı bir şekilde adapte olmuş ve performansıyla herkesi memnun bırakmıştı. Bu özellikleriyle de sevilen bir isim olmuştu. Kuntz futbolun içerisinde başkan, sportif direktör ve teknik direktör olarak yer almış bir isim. Eski bir takım arkadaşı olarak kendisine destek olacağım.

Gökhan Keskin: 1983 yılında başlayan Beşiktaş kariyerimin son sezonunda Stefan Kuntz ile birlikte oynamıştım. Kuntz; disiplinli, çalışkan, güler yüzlü ve iletişimi iyi olan bir oyuncuydu. Takımı zirveye taşımak için elinden geleni yapıyordu fakat Beşiktaş için 1995/1996 sezonu istediğimiz gibi sonuçlanmadı. A Milli Takımımız için yerli bir teknik direktör tercih edilmesini isterdim fakat artık bize düşen görev Türkiye Futbol Federasyonu’nun almış olduğu karara saygı duyarak Kuntz’a destek olmaktır. Kuntz, Almanya U-21 takımıyla başarılı diyebileceğimiz bir süreç yaşadı. Bizim de genç bir kadromuz var. Bu doğrultuda Kuntz’un pek zorlanmayacağını düşünüyor ve kendisine başarılar diliyorum.

Oktay Derelioğlu: Kuntz, Bundesliga’dan da tanıdığımız, disiplinli ve sol ayağı kuvvetli bir futbolcuydu. Kuntz ile birlikte oynadığım ve unutamadığım Rosenborg maçları var. Çok konsantre olmamıza ve istememize rağmen UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılamamıştık. Kuntz da bizim gibi bu maçlardan sonra çok üzülmüştü. Kuntz’un A Milli Takımımıza teknik direktör olmasında Hamit Altıntop faktörünün önemli olduğunu düşünüyorum ve başarılı olmasını temenni ediyorum.

Orhan Kaynak: Stefan Kuntz ile Beşiktaş’a aynı dönemde transfer olmuştuk. Ben Trabzonspor’dan gelmiştim, O da 1.FC Kaiserslautern’den. Kuntz; disiplinli, çalışkan, pozitif ve örnek bir sporcuydu. Antrenmanlarına maç konsantrasyonuyla çıkardı. Hafif tempoda yapılan antrenmanların ardından sahada kalıp, ekstra olarak idman yapardı. Belgrad Ormanı’na koşmaya giderdi. Fitness yapardı. Alman Milli Takımı’nın Euro 1996 kadrosunda yer alabilmek için büyük efor sarf ediyordu. Kuntz’un A Milli Takımımızda başarılı olabilecek bilgi ve birikime sahip olduğunu düşünüyorum. Bir meslektaşı olarak kendisini destekliyor ve başarılı olmasını gönülden temenni ediyorum.

Mustafa Özkan: İkimizde Beşiktaş’a Almanya’dan gelmiştik. Ben, 20 yaşındaydım ve Nürnberg’den gelmiştim. Stefan Kuntz, benim için bir idoldü. Pozitif, profesyonel, çalışkan ve samimi bir karakterdi. Stefan Kuntz, oda arkadaşımdı. Sosyal hayatta da beraber vakit geçiriyorduk. İstanbul’u geziyorduk. Birçok kez evine misafir olmuştum. Hem saha içerisinde hem de saha dışında bana çok destek oldu. Adaptasyon sürecimi onun vermiş olduğu pozitif enerjiyle atlattım. Stefan Kuntz; kulüp başkanlığı, sportif direktörlük ve teknik direktörlük deneyimleri yaşadı. Türkiye A Milli Takımı için daha tecrübeli bir isim olabilir miydi? Tabii ki olabilirdi fakat Türkiye Futbol Federasyonu’nun özellikle Hamit Altıntop gibi futbolun içerisinden gelen birinin Kuntz tercihine saygı göstermek en doğrusu olacaktır. Stefan Kuntz’un özellikle altyapıya da katkı sağlayacağını düşünüyorum. Başarılı olmasını temenni ediyorum.

Fevzi Tuncay: Kuntz, Beşiktaş’a geldiğinde ben 18 yaşındaydım ve profesyonel kariyerimdeki ilk Süper Lig maçına onunla birlikte oynadığımız sezonda çıkmıştım. Gerçek ve örnek bir profesyoneldi. Çalışkandı ve bireysel performansıyla büyük beğeni toplamıştı. Kuntz espri ve şaka yapmayı severdi. Kuntz tercihinin A Milli Takımımız için kazançlı olmasını temenni ediyorum. Umarım başarılı olur.

Ali Günçar: Stefan Kuntz; oyun disiplininden kopmayan, maç boyunca aynı tempoda oynayan, mevki olan sol kanattan hem hücuma hem de defansa katkı sağlayan bir futbolcuydu. Ahlaklı ve takım arkadaşlarıyla iyi ilişkiler kuran bir arkadaşımızdı. Şahsen yerli bir teknik direktörün göreve getirilmesini isterdim ama Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu kararına saygı duyuyorum. Stefan Kuntz’a destek verip, zaman tanımak gerekir. Başarılı olacağına inanıyorum.

Serdar Topraktepe: Stefan Kuntz insani ilişkileri üst düzey ve her yönüyle profesyonel bir futbolcuydu. Adaptasyon sürecini sanılanın aksine hızlı bir şekilde atlatmıştı. Kuntz sezon öncesi Almanya’da yaptığımız kampta takımdaki arkadaşlık ortamına katkı sağlamak adına yaptığı sürpriz bir organizasyonla bütün takıma yemek daveti vererek, misafirperver yönünü de göstermişti. Kuntz, Beşiktaş’a geldiğinde 33 yaşındaydı ve genç oyunculara karşı yaklaşımı örnek olacak şekildeydi. A Milli Takımımız’ın mevcut kadrosunda da genç oyuncular var. Bu kadroyu en iyi şekilde değerlendirip, başarılı olmasını temenni ediyorum.

Sertan Eser: Kuntz güler yüzlü biriydi fakat sinirlenince kendisini tanıyamazdık. Disiplinliydi. Antrenmanları hiç kaçırmazdı. Ben, Nürnberg doğumlu olduğum için Almanca biliyordum. Takımdaki diğer arkadaşlarımızla iletişim kurabilmesi için Kuntz’a gönüllü olarak tercümanlık yapıyordum.

Metin Uzun: Stefan Kuntz; disiplinli, hırslı, çalışkan ve insani ilişkileri üst düzeyde olan bir futbolcuydu. Beşiktaş’ta bir sezon kalmasına rağmen iz bırakan bir isim oldu. Stefan Kuntz’un Türkçe öğrenmeye merakı vardı. Biz de kendisine bu konuda yardımcı olmaya çalışıyorduk. Bizim gibi genç oyuncularla vakit geçirmeyi ve şakalaşmayı seviyordu. Kendisini A Milli Takımımız’ın teknik direktörü olarak görmek beni sevindirdi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun Stefan Kuntz tercihi hem A Milli Takımımız için hem de Stefan Kuntz için önemli bir deneyim olacaktır. Stefan Kuntz, A Milli Takımımız’a “Alman ekolü” olarak tabir ettiğimiz sistemi getirebilirse başarılı olabileceğini düşünüyorum

Salih Akkaya: Stefan Kuntz; centilmen, mücadeleci, güçlü ve çalışkan bir futbolcuydu. Kuntz, yaş olarak takımdaki en büyük futbolcuydu. Ben, o dönem 19 yaşındaydım. Kuntz benimle birlikte takımdaki tüm gençlere ağabeylik yapıyordu. Antrenmanlarda çok disiplinliydi fakat antrenmanlardan sonra şakalaşmayı seviyordu. Kuntz’dan beklentim Alman disiplinini A Milli Takımımız’daki ortama yansıtması ve bu doğrultuda kendi sistemini kurmasıdır. Başarılı olmasını temenni ediyorum.
 

Etiketler : dostlarkuntzTRT
Sıradaki Haber
Nihat Özdemir'den Norveç ve Letonya maçı yorumu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz