Futbol

Futbolda Ege Kupası heyecanı başlıyor

11 Ocak 2019 Cuma 11:20 - Son Güncelleme 11 Ocak 2019 Cuma 11:37

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından İzmir'de 14-19 Ocak tarihlerinde düzenlenecek 20. Mercedes-Benz 16 Yaş Altı Ege Kupası'nda, Türkiye iki takımla mücadele verecek.

TFF'den yapılan açıklamaya göre gelişim çağındaki oyuncuların sportif ve kültürel açıdan uluslararası tecrübelerinin artmasını sağlayan turnuva, 14 Ocak Pazartesi günü başlayacak.

Turnuvada 16 Yaş Altı Milli Takımı, A ve B olarak iki ekiple mücadele edecek. Türkiye A Takımı, A Grubu'nda İngiltere, Moldova ve Arnavutluk, B Takımı ise B Grubu'nda İspanya, Rusya ve Makedonya ile karşılaşacak.

Gruplarında lider olanlar finale çıkacak, ikinciler arasında üçüncülük maçı oynanacak. 

En çok biz kazandık

Ege Kupası'na, bugüne kadar 23 farklı ülkenin takımları katıldı. İlki 1999 yılında üç takımın katılımıyla düzenlenen; 2005 ve 2018'de ise organize edilmeyen kupada Türkiye 8 şampiyonluk elde etti. Fransa 5'i üst üste olmak üzere 6, Yunanistan 2, Rusya, ABD ve Ukrayna da 1'er kez şampiyon oldu.

1999'da Bora Öztürk Turnuvası ismiyle oynanan turnuva, 2002'den itibaren Ege Kupası adıyla düzenlenmeye başlandı. Turnuvaya Ukrayna ve Yunanistan 15, Belçika 13, Romanya, Fransa ve Çek Cumhuriyeti 11, Norveç 8, Rusya 6, Hollanda, Danimarka ve ABD 4, Azerbaycan, İskoçya 3, Slovakya, Kosova ve Karadağ 2, Belarus, İspanya, İsrail, Mısır, İsviçre, Arnavutluk ve Moldova 1'er kez katıldı.

Türkiye 8 kez kazandığı kupada bugüne kadar 73 maç oynadı. Bu maçlarda 48 galibiyet elde eden Türkiye, 17 beraberlik, 8 de yenilgi aldı. Türkiye bu karşılaşmalarda 160 gol atarken, 59 golü de kalesinde gördü. Bu turnuvada İngiltere ve Makedonya ilk kez mücadele edecek.

Ege'den çıkan yıldızlar

Ege Kupası'nda geçmişte birçok yıldız oyuncu da forma giydi. Manchester United'lı Paul Pogba ve Anthony Martial, Liverpool'lu Divock Origi, Everton'lı Kurt Zouma ve Lucas Digne, Arsenal'li Alexandre Lacazette, Stade Rennais'li Mbaye Niang, PSG'li Alphonse Areola, Valencia'lı Geoffrey Kondogbia, Barcelona'lı Samuel Umtiti, Mönchengladbach'lı Thorgan Hazard ve Hoffenheim'lı Pavel Kaderabek, yıldızlarını ilk olarak Ege Kupası'nda parlatmıştı.  

Kaynak: AA ve TFF

Sıradaki Haber
Genç millilerin aday kadrosu açıklandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz