Futbol

Genç millilerin aday kadrosu açıklandı

06 Kasım 2018 Salı 16:23 - Son Güncelleme 06 Kasım 2018 Salı 16:27

Türkiye 19 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nın UEFA Avrupa Şampiyonası Eleme Turu aday kadrosu açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre, ay-yıldızlılar, Antalya'daki 5. grup maçlarında İzlanda, Moldova ve İngiltere ile karşılaşacak.

Bu maçlar için aday kadroya davet edilen futbolcular, 8 Kasım Perşembe günü saat 13.00'te TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde toplanacak.

Çalışmalarını 3 gün boyunca burada sürdürecek milliler, 11 Kasım Pazar günü maçların yapılacağı Antalya'ya geçecek ve The Sense Deluxe Hotel'de kampa girecek.

Ay-yıldızlılar, grubundaki ilk maçında 14 Kasım Çarşamba günü saat 17.00'de Arslan Zeki Demir Spor Kompleksi'nde İzlanda ile karşılaşacak.

52 takımın, 4'erli olarak 13 gruba ayrıldığı eleme turunda, gruplarını ilk iki sırada bitiren ekipler Elit Tur'a yükselecek. 19 Yaş Altı Milli Takımlar sıralamasında ilk iki sırada bulunan Portekiz ve Almanya ise eleme turu oynamadan direkt olarak Elit Tur'a katılacak.

28 takımın 4'erli olarak 7 gruba ayrılacağı Elit Tur'da, gruplarını lider tamamlayan takımlar, 14-27 Temmuz 2019 tarihlerinde Ermenistan'da yapılacak 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanacak. Ev sahibi Ermenistan, finallerde direkt yer alacak.

Ay-yıldızlıların eleme turu kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleciler:
Berke Özer (Fenerbahçe), Doğukan Özkan (Beşiktaş), Muhammet Taha Tepe (Altınordu)

Defans:
Berkehan Biçer (Altınordu), Erdoğan Kaya (Beşiktaş), İsmail Çokçalış (Bursaspor), Muhammet Ömer Çakı (Fenerbahçe), Onur Taha Takır (Altınordu), Şahan Akyüz (Altınordu), Süleyman Luş (Galatasaray)

Orta Saha:
Abdussamed Karnuçu (Galatasaray), Atalay Babacan (Galatasaray), Berkin Taşkın (Altınordu), Bünyamin Balcı (Antalyaspor), Egehan Gök (Altınordu), Erdem Seçgin (Beşiktaş), Okan Mete Yılmaz (VfL Bochum), Recep Gül (Galatasaray), Umut Güneş (VfB Stuttgart), Yunus Akgün (Galatasaray)

Forvet:
Burak Temir (1461 Trabzon), Emre Sabri Aydınel (Borussia Dortmund), Ömer Uzun (VfL Bochum)

Sıradaki Haber
Meclis Başkanı Yıldırım, Ampute Milli Takımı'nı kutladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz