Futbol

Genç millilerin hedefi Avrupa Şampiyonası

17 Aralık 2021 Cuma 11:24 - Son Güncelleme 17 Aralık 2021 Cuma 11:26  |  Kaynak : AA

19 Yaş Altı Milli Futsal Takımı, elit tur grup elemelerinden lider çıkarak Avrupa Şampiyonası'nda ay-yıldızlı formayı en iyi şekilde temsil etmek istiyor.

Futsalda A Milli Takım'ın yanı sıra 19 Yaş Altı Milli Takımı'nın teknik direktörü Murat Kaya, AA muhabirine, 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nın elit tur grup eleme maçlarını 15-20 Mart'ta Adana'da oynayacaklarını anımsattı.

Bu karşılaşmalar dolayısıyla Adana'da hazırlık kampı yaptıklarını belirten Kaya, "15-20 Mart'ta Karadağ, İtalya ve Hollanda ile eleme oynayacağız. Amacımız grup birincisi olarak Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edebilmek. Çalışmalarımız gayet iyi devam ediyor." şeklinde konuştu.

Kaya, aşama aşama hedef koyacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Şu an gerçekçi olmak gerekiyorsa zaten oraya gitmek bizim için çok büyük bir başarı olur çünkü futsal olarak daha belirli bir aşamadayız. İtalya, Hollanda gibi üst düzey takımları geçebilirsek bizim için çok büyük bir başarı olur. Şu an basamak basamak düşünüyoruz. İlk hedefimiz oraya katılabilmek. Oraya katıldıktan sonra belli olacak diğer rakiplere göre yeni bir planlama yapacağız."

Hasan Baran: "Hedefimiz tabii ki şampiyonluk"

Genç milli oyunculardan Hasan Baran Uçkan da Avrupa Şampiyonası'na katılmayı hedeflediklerini ifade etti.

Milli takımın kadrosunda bulunmaktan mutluluk duyduğunu aktaran Hasan Baran, "Futsalda ülkemizi en iyi yerlere getireceğiz. Çok güzel bir yapılanmaya gittik. Adana'da bir kamp yapma şansımız oldu. Çok mutluyuz, memnunuz. A Milli Takımımızın Dünya Kupası elemeleri var. Bizim de mart ayında Avrupa Şampiyonası elemelerimiz var. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde, layığıyla temsil edeceğiz." şeklinde görüş belirtti.

Hasan Baran, sorumluluklarının farkında olduklarını dile getirerek, "Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edeceğiz. Hedefimiz tabii ki şampiyonluk. Hiçbir takımdan çekinmiyoruz, hiçbir takımdan korkmuyoruz. Şampiyonluk için sahaya çıkacağız. Her maç aslanlar gibi mücadelemizi vereceğiz." diye konuştu.

Emir Kağan: "Ülkemiz futsalda gelişiyor"

Milli kalecilerden Emir Kağan Kadalı, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde hedefleri doğrultusunda mücadele edeceklerine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Hedefimiz, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Ülkemiz futsal yolunda gelişiyor. Bunları tüm Avrupa'ya göstermek istiyoruz. İnşallah başarılı olmak istiyoruz. Başarı antrenmanlarla gelir. Ne kadar çok çalışırsak bence o kadar daha başarılı olacağımıza inanıyorum."

Kalecilerden Adem Ağaoğlu ise Adana'daki hazırlık kampının verimli geçtiğini aktararak, "Kampı güzel geçirdiğimizi düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Genç milliler, 15-20 Mart'ta Adana'da, Avrupa Şampiyonası Elit Tur Grup Elemeleri'nde Karadağ, İtalya ve Hollanda ile karşılaşacak. Ev sahibi İspanya'nın yanı sıra elit tur gruplarını lider bitirecek 7 takım, 3-10 Eylül 2022'de İspanya'da gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek.

Sıradaki Haber
Portekiz maçı Dragao Stadı'nda
Yükleniyor lütfen bekleyiniz