Futbol

Halil Dervişoğlu: Güzel bir galibiyet aldık. Avantaj bizde

13 Kasım 2021 Cumartesi 22:43 - Son Güncelleme 14 Kasım 2021 Pazar 00:12  |  Kaynak : TRT SPOR

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 9. maçında ağırladığı Cebelitarık'ı 6-0 yenen A Milli Futbol Takımımızın 2 golünü atan Halil Dervişoğlu, "Güzel bir galibiyet aldık. Takım olarak mutluyuz. Avantaj bizim elimizde" dedi.

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 9. maçında ağırladığı Cebelitarık'ı 6-0 mağlup eden A Milli Futbol Takımımızın futbolcuları, karşılaşma sonrası TRT SPOR'a konuştu.

Merih Demiral: "Ben de sonunda karşı kaleye golümü attım"

Karşılaşmada 1 gol kaydeden milli stoper Merih Demiral, "Son 90 dakikaya birlikte gidiyoruz. Çok mutluyuz. Gereken mücadeleyi, özveriyi gösterdik. Ben de sonunda karşı kaleye golümü attım. Norveç de berabere kaldı. En iyi şekilde bitirip, Dünya Kupası'na en iyi şekilde gideceğiz. Aklımız Norveç'teki maçtaydı. Bu yüzden ilk dakikalar zorlu geçti." dedi.

Rıdvan Yılmaz: "Ülkemizi gururlandıracağımızı düşünüyorum"

İkinci yarıda oyuna giren ve iki asist yapan Rıdvan Yılmaz ise şunları ifade etti:

"Bu maç için yapacaklarımız belliydi. Hocam oyuna aldığı zaman benim ileri doğru çıkmamı söyledi, ben de öyle yaptım. İki asist yaptım. Son maç için de elimizden geleni yapacağız. Ülkemizi gururlandıracağımızı düşünüyorum."

Halil Dervişoğlu: "Avantaj bizim elimizde"

Kritik mücadelede 2 gol kaydeden milli forvet Halil Dervişoğlu, güzel bir galibiyet aldıklarını kaydetti.

Dervişoğlu, "Bugün güzel bir galibiyet aldık. Takım olarak mutluyuz. Fakat konsantrasyonumuzu üst seviyede tutuyoruz. Önümüzde önemli bir Karadağ maçı var. İnşallah salı günü de galibiyeti alır. İkinci ya da birinci tamamlarız. Kerem'in attığı ilk gol bence maçın en güzel golüydü. Avantaj bizim elimizde inşallah Karadağ maçını da kazanırız. Bizim için hayırlısı olur." diye konuştu.

Mert Müldür: "7-8 de olabilirdi ama böyle bitti. Çok mutluyuz"

Karşılaşmanın skorunu ilan eden ve milli takımda ilk kez gol sevinci yaşayan sağ bek Mert Müldür ise "Hepimiz bu maçı farklı kazanmak istiyorduk. Hocamız da bizi maça o yönde hazırladı. Öne doğru fazla hücum yapmamızı söyledi. Biz de bunu yerine getirmeye çalıştık. İnşallah son maçı da kazanıp play-off'lara kalırız. Norveç'in berabere kaldığını duyduğumuzda çok mutlu olduk. 6 gol atmaya çalıştık. 7-8 de olabilirdi ama böyle bitti. Çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Serdar Dursun: "Salı günü de kazanıp Dünya Kupası'nda yolumuza devam edeceğiz" 

Karşılaşmadaki 5. golü atan milli forvet Serdar Dursun da umutlu konuştu. Golcü oyuncu, "Önemli bir maçtı. Maçın başından farklı bir galibiyet almamız gerektiğini biliyorduk. Kendi gücümüzü de biliyorduk, rakibin gücünü de... Tarihi bir fark oldu. Uzun zamandır böyle bir galibiyet alamamıştık. Hesaplar yapıyorduk. Norveç de berabere kaldı. Allah'a şükür umduğumuz gibi oldu. Salı günü de kazanıp Dünya Kupası'nda yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Grupta 5. galibiyetini alan ay-yıldızlı ekip, bu skonuçla puanını 18'e yükseltti. Milli takım, sahasında Letonya ile 0-0 berabere kalan aynı puana sahip Norveç'in averajla üzerine çıkarak, ikinci sıraya yükseldi.

Sıradaki Haber
U19 Milli Takımı, Letonya'yı 2 golle geçti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz