Futbol

Hamit Altıntop'tan Ferdi Kadıoğlu açıklaması

10 Aralık 2021 Cuma 18:22 - Son Güncelleme 10 Aralık 2021 Cuma 19:49  |  Kaynak : AA

TFF İcra Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop, Ferdi Kadıoğlu'nun milli takım tercihi konusunda, "Top kendisinde. Olur ya da olmaz. Türk futboluna hizmet etmek istiyorsa destek vermeye hazırız" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İcra Kurulu Üyesi, A Milli Takım, Ümit Milli Takım ve Genç Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, markalar dünyası ile spor sektörünün bir araya geldiği "Brand&Sport Summit 2021"e katıldı.

Hamit Altıntop, Fenerbahçe'de forma giyen Ferdi Kadıoğlu'nun milli takım tercihiyle ilgili, "İsimler üzerinden konuşmayı çok sevmiyorum. İyi bir Türk oyuncuyu tabii ki aramızda görmek istiyoruz. Ancak annesini, babasını ve menajerini ikna etmemiz söz konusu olamaz. Transfer pazarıymış gibi sen geleceksin ilk 11'de oynayacaksın. Bu söz konusu olamaz. Ferdi ile temas kurduk. Riva'ya davet ettik. Yemek yedik ve sohbet ettik. İyi oyuncu olduğunu ve onu destekleyeceğimizi söyledik. Top kendisinde. Olur ya da olmaz. Türk futboluna hizmet etmek istiyorsa destek vermeye hazırız." şeklinde konuştu.

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in takdiriyle yönetim kurulunda yer aldığını belirten Altıntop, "Sahadan masaya geçme sürecim çok heyecanlı ve büyük soru işareti olan başlangıçtı. Sadece futbol oynamış ve eğitim görmüş insanların futbol yönetmesi yanlış bir kavram. Doğru bir kombinasyon olması gerekiyor. Önemli pozisyonlara profesyonelleri getirmek gerek. Müstakil evde oturabilirsiniz ama çok iyi bahçıvan olmanıza gerek yok. Doğru bahçıvanı bulmanız gerek. Futbolda da böyle. Ben bu yükü kaldıracağımıza inanıyorum. Bu tutku ve azim bizim milletimizde var. Doğru adımlarla bunu ileriye taşıyacağız." diye görüş belirtti.

Stefan Kuntz'u tercih ederek çok doğru karar verdiklerinin altını çizen Hamit Altıntop, "Kuntz ile yolun başındayız. Mütevazılığımızı hiç kaybetmeyeceğiz. İyi başlangıç oldu. Umarım bunu da sürdürebiliriz." ifadelerini kullandı.

"Antrenör eğitim müfredatının içeriğini değiştirdik"

Altyapıya ve antrenör eğitimine çok önem verdiklerini belirten Hamit Altıntop, şu görüşleri paylaştı:
"Biz alttan başladık. Altın temeli hoca eğitimidir. Pandemi sürecinde her yer kapalıyken, Riva'da eğitmenlerimizi ayda 14-15 gün topladık ve güncelledik. Antrenör eğitim müfredatının içeriğini değiştirdik. Alttan ve üstten başladık. Emin adımlarla, her zaman samimi olup, eğitim ve bilimle sorgulayarak en iyisini Türk oyuncularına ve takımlarımıza ileteceğiz."

"Yabancı kuralında doğru yol aldık"

Spor Toto Süper Lig'de uygulanan yabancı kuralıyla ilgili de konuşan Altıntop, "Genellikle kısıtlamalara karışıyım ancak gerçekler maalesef farklı. Alman oyuncu İngiltere'de ya da Hollanda'da oynadığında yabancı olarak geçmiyor. Kültürler birbirine yakın. Bu kavram sadece bizim için geçerli. 2012'de Galatasaray'a geldiğimde 5 yabancı vardı, 2015'te ise bu sayı 14 olarak değiştirildi. Baktığınızda ne verdi, ne aldı? Bunu kıyaslamak gerekir. Yabancı kuralında doğru bir yol aldık. Bu kuralın içini de doldurmak lazım. Genç oyuncuları geliştirmek ve oynatmamız gerekiyor." görüşlerini aktardı.

Türk futbolcuların hakemlerle Avrupa'ya göre daha fazla diyaloğa girdiğini belirten Altıntop, "Almanya'da hakemlerle diyalog kurmaya çalıştığımda bana saygısız diyorlardı. Burada ise 'Neden hakeme gitmiyorsun' diyorlar. İğneyi biraz kendimize batırmamız gerekiyor. Bunu biz istiyoruz. Biz onları oraya itiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Stefan Kuntz: Bu maçlar bizi ileriye taşıyacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz