Futbol

İzlanda'dan havalimanı skandalına soruşturma

13 Haziran 2019 Perşembe 14:30 - Son Güncelleme 13 Haziran 2019 Perşembe 15:50

Bakan Kasapoğlu ile İzlanda maçı öncesi bir araya gelen İzlandalı Bakan Lilja Dögg Alfreosdottir'in görüşmede, havalimanında yaşananlar ile ilgili üzüntülerini ileterek sorumlular hakkında gerekli işlemleri başlattıklarını söyledi.

İzlanda Gümrük Görevlileri'nin Keflavik Havaalanında milli takımımıza yönelik tavırları üzerine Türkiye'nin tepkisini göstermek için ivedilikle bu ülkeye giden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, maç öncesi İzlandalı mevkidaşı ile bir görüşme gerçekleştirmişti.

Milliyet'in haberine göre, İzlanda'nın Eğitim Kültür, Bilim ve Spordan Sorumlu Bakanı Lilja Dögg Alfreosdottir, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile görüşmesinde havalimanında yaşananlar için üzüntülerini dile getirerek "Yaşananları kabul etmemiz mümkün değil. Sorumlular hakkında gerekli işlemleri başlattık. Sayın Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu nezdinde futbolcularınıza ve kafilenize üzüntülerimi iletiyorum. İzlanda ile Türkiye'nin iyi ilişkileri güçlenerek devam etmeli" dediği öğrenildi.

Rövanşa davet etti 

Bakan Kasapoğlu, İzlandalı Bakan'ın yaklaşımı üzerine "Hassasiyetiniz ve sorumlu davranışınızdan dolayı teşekkür ederim. Bu olumlu tavrınız bizim üzüntümüzü biraz olsun hafifletmiştir" diye yanıt verdi.

Görüşmenin ardından Bakan Kasapoğlu, mevkidaşını maçı beraber izlemek için davet etti. İki bakankarşılaşmayı Türk seyircilerin bulunduğu tribünde beraber seyrettiler. Kasapoğlu da maçın ardından mevkidaşını kutlayıp Türkiye'deki rövanş maçına davet etti.

Neler yaşanmıştı?

Bilindiği gibi milli takım kafilesinin İzlanda'ya girişi sırasında yaşanan ve sadece Türkiye'nin değil bir çok Avrupa ülkesinin de tepkisini çeken olayların ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konunun çözülmesi ve Türkiye'nin haklı tepkisinin dile getirilmesi talimatını vermişti.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu da planlanan süreden bir gün önce İzlanda'ya hareket etmiş, İzlanda'ya inişinden hemen sonra mekik diplomasi sürecini başlatmıştı. Maçın oynanacağı gün İzlanda'lı bakan Lilja Dögg Alfreosdottir'i, gümrükte tasvip edilemeyen tavır ve davranışlara muhatap olan Milli Takımımızın kamp yaptığı otele davet eden Bakan Kasapoğlu, meslektaşıyla önce bir süre başbaşa görüşmüş, ardından toplantıya Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir de katılmıştı.

Sıradaki Haber
A Milli Kadın Futbol Takımı Moldova ile karşılaşacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz