Futbol

"Kalbimi dinleyerek tercihimi Türkiye'den yana kullandım"

01 Ekim 2018 Pazartesi 16:24 - Son Güncelleme 01 Ekim 2018 Pazartesi 16:52

A Milli Futbol Takımımızın genç isimlerinden Mert Müldür, Türkiye adına oynama kararını verme süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Hem Türkiye hem Avusturya'dan milli takım daveti aldığını ifade eden Müldür, "Kalbimi dinleyerek tercihimi Türk Milli Takımı'ndan yana kullandım. A Milli Takıma seçilmek benim için ayrı bir mutluluk. Sonuçta Ay-yıldızlı formayı kim giymek istemez? Hedefim milli takımda başarılı olmak" ifadelerini kullandı. Rapid Wien forması giyen Mert, önümüzdeki yıllarda Türkiye'de de forma giyebileceğini söyledi. 

A Milli takımın yeni yüzlerinden Mert Müldür, hedeflerini Türkiye Futbol Federasyonu'nun çıkardığı Tam Saha dergisine açıkladı.

Teknik Direktör Mırcea Lucescu tarafından A Milli Takıma çağrılan Mert, "İlk hedefim burada kalıcı olmak" dedi.

"Ay-yıldızlı formayı kim giymek istemez?"

Türkiye adına oynama kararını verme süreciyle ilgili de konuşan Müldür, "Beni ilk olarak U17 Milli Takımı için çağırdılar. O süre zarfında Mehmet Hacıoğlu ile konuşmamız da olmuştu.Avrupa Şampiyıonası elemelerinde U17 Milli Takımında forma giydim. Ardından U18 için beni Avusturya Milli Takımı çağırdı ve Avusturya ile kampa gittim. Çok kısa bir süre sonra hem Türkiye hem Avusturya beni U19 Avrupa Şampiyonası için çağırdı. Türkiye için oynamak istedim ve kalbimi dinleyerek tercihimi Türk Milli Takımı'ndan yana kullandım. Şimdi de A Milli Takıma seçilmek benim için ayrı bir mutluluk. Sonuçta Ay-yıldızlı formayı kim giymek istemez? Burada olduğum için çok mutluyum.

İlk 11'de şans bulmak istediğini söyleyen Genç futbolcu, milli takım formasıyla önemli başarılar elde etmek istediğini de ifade etti.

"Türkiye'de de oynayabilirim"

Çocukken Türkiye Ligi'ne hayran olduğunu belirten 19 yaşındaki futbolcu, "Büyük liglerde oynamayı tabiî ki istiyorum. Daha sonra Türkiye'de de oynayabilirim ama şu an bir şey söylemek için çok erken" açıklaması yaptı.

İdolü Sergio Ramos

İdolünün Real Madridli Sergio Ramos olduğunu söyleyen Mert Müldür, Türkiye'den Quaresma, Skrtel ve Mehmet Topal'ın futbolunu beğendiğini kaydetti.

19 yaşındaki futbolcu, altyapısından yetiştiği Avusturya 1.Lig ekibi Rapid Wien'de forma giyiyor.

Sıradaki Haber
Rusya-Türkiye maçının biletleri satışa çıktı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz