Futbol

Kasapoğlu: İzlanda maçında EURO 2020'nin anahtarını alacağız

13 Kasım 2019 Çarşamba 17:28 - Son Güncelleme 13 Kasım 2019 Çarşamba 21:50

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, A Milli Futbol Takımı'nın İzlanda ile yapacağı maçta alacağı sonuçla 2020 Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2020) katılmayı garantileyeceğine inandığını söyledi.

Bakan Kasapoğlu, Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen "Türkiye Spor Turizmi Çalıştayı"nın kapanış töreni öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kasapoğlu, burada A Milli Futbol Takımı'nın yarın İzlanda ile İstanbul'da yapacağı EURO 2020 Elemeleri H Grubu maçıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

İzlanda maçının çok önemli olduğunu belirten Kasapoğlu, A Milli Takım'ın teknik direktör Şenol Güneş ve genç kadro ile iyi bir performans gösterdiğini, güzel bir çizgi yakaladığını aktararak, şunları kaydetti:

"İzlanda maçında inşallah EURO 2020'nin anahtarını alıp orada da iddialı olacağımızı ifade etmek istiyorum. Ülkemiz, sadece bir alanda değil her alanda zirveye oynayan ülke. Bu başarılar nadir olmaktan öte süreklilik arz edecek. Hep zirveye oynayacağız. Hep sürekli başarı çıtasını daha yukarı taşıyacağız."

Gençlik ve Spor Bakanlığının ev sahipliğinde Antalya'da üç günden beri ülkenin spor turizmi potansiyelini ortaya çıkarmaya, 81 ilin tamamına yönelik "Sporda marka ülke Türkiye" temalı toplantıyı gerçekleştirdiklerini kaydeden Kasapoğlu, 6 komisyonda 165 katılımcının yoğun performansla çalıştığını aktardı.

"Türkiye'yi spor turizmi noktasında da daha yukarılara taşımanın gayreti içerisindeyiz"

Bakan Kasapoğlu, spor ülkesi olma yolunda son 17 yılda çok büyük atılımlar ortaya koyan Türkiye'yi spor turizmi noktasında da daha yukarılara taşımanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Kasapoğlu, çalıştayın sonuna gelindiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu çerçevede spor ülkesi olma yolunda son 17 yılda çok büyük atılımlar ortaya koyan ülkemizi, inşallah spor turizmi noktasında da daha yukarılara taşımanın gayreti içerisindeyiz. Ülkemizin dört bir yanı farklı, çok zengin özelliklere sahip. Bir yanda kış sporları noktasında güzel olanaklar varken, diğer tarafta su sporları, başka bir yanda ekstrem sporlar... Hakikaten zengin bir coğrafyaya sahibiz. Çok kaliteli, dört dörtlük tesislerimiz var. Pek çok branşta modern, donanımlı tesisler var.

Ülkemizin uluslararası organizasyonlarla ortaya koyduğu performans, futboldan basketbola, kış sporlarından bölgesel oyunlara kadar hem ev sahipliği, misafirperverlik açısından hem de konaklamadaki hizmet kalitesi, güvenlik açısından 'Rakibimiz yok.' diyebilirim. Tüm bu faktörleri ortaya koyduğumuzda, spor turizmi ve pek çok branşı içinde barındıracak şekilde güçlü bir zenginliğimizin olduğunu görüyoruz. Bu zenginliği ortaya çıkarmak, yeni başarı hikayeleri eklemek, turizm pastasının büyüklüğüne katkıda bulunmak amacıyla Bakanlık olarak tüm paydaşları, akademisyenleri, kamu, özel sektör ilgililerini, spor federasyonlarını, kulüpleri bir araya getirdik."

"Bu konuda Cumhurbaşkanımıza müteşekkiriz"

Temmuzda 2019-2023 yıllarını kapsayan 11. Kalkınma Planı'nın yürürlüğe konulduğunu, ilk kez 5 yıllık kalkınma planına spor turizminin girdiğini anımsatan Kasapoğlu, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a müteşekkir olduklarını ifade etti.

"İş birliği ile bu çıtayı, sporda tabana yayılmış bir spor anlayışı ve spor turizminde marka olma iddiası ve gayretiyle çok daha yukarılara taşıyacağız." diyen Kasapoğlu, çalıştayda ortaya çıkarılan neticelerle duyulan heyecanın bu süreci hızlı ve başarılı şekilde yürüteceklerini müjdelediğini kaydetti.

Kasapoğlu, 81 ilin, tüm bölgelerin başta sporcu potansiyeli olmak üzere her şeyi irdeleyen bir çalışmaları olduğunu anlatarak, "Burada iletişimin sürekliliği söz konusu. Çalışmaların devamlılığı söz konusu. Peyderpey hem yol haritamızı hem önceliklerimizi hem de gelinen aşamaları birlikte konuşacağız. Bu, iş birliği gerektiren bir çalışma. Açıkçası basın camiası olarak da bu konudaki paydaşımızsınız." diye konuştu.

Çalıştaydaki tüm katılımcıların heyecanından ayrı mutluluk duyduğunu vurgulayan Bakan Kasapoğlu, şunları ifade etti:

"Bu çalışmayı keşke daha önceki süreçlerde başlatabilseydik. Gelinen süreç itibarıyla hem zamanlama açısından hem de bu konudaki arkadaşlarımızın heyecanı açısından bu zamanlamanın da isabetli olduğunu gördük. Pek çok branş için yılın 12 ayında, 365 gününde uygun bir coğrafyamız var. Belli zamana mahsus kılınmış değil, yılın tüm zamanlarına uygun bir şekilde planlanmış bir spor turizmi çalışmamızı inşallah başarıyla tamamlayacağız."

"Organizasyonlarda doğal aday Türkiye"

Yapılan spor yatırımlarının, önemli uluslararası organizasyonlara ev sahipliği noktasında avantaj sağladığına dikkati çeken Mehmet Muharrem Kasapoğlu, UEFA Süper Kupa, Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası, Dünya Ralli Şampiyonası, Dünya Motokros Şampiyonası gibi onlarca üst düzey etkinliği gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Kasapoğlu, yüzlerce ülkeden milyonlarca insanın canlı takip ettiği etkinlikleri başarıyla gerçekleştirdiklerine değinerek, şöyle devam etti:

"Sahip olduğu tecrübeyle Türkiye, Avrupa ve dünya futbol şampiyonaları, olimpiyatlar gibi en üst düzey organizasyonların başarıyla altından kalkacak bir ülke olduğunu ispatlamıştır. Hemen hemen her branşta organizasyonlara ev sahipliği yapma noktasında doğal aday bir ülke olduğumuzun ayrıca altını çizmek istiyorum. Güçlü kampanyalarla Türkiye'nin spor turizmi olanaklarının dünyaya daha etkili şekilde tanıtılması gerekiyor. Sadece birkaç alanda değil, her alanda zirveye oynayan bir Türkiye var. Bu inanç ve kararlılıkla daha çok çalışmak zorundayız."

Çalıştayda alınan kararlara bakıldığında, spor ve turizm alanında sorumlu kurumlar arasında koordinasyon eksikliğinin olduğunu gördüklerini belirten Kasapoğlu, bilgi paylaşımının, etkin iş birliğinin ve koordinasyonun kritik önemde olduğunu bildiklerini kaydetti.

Türkiye Spor Turizmi Çalıştayı kapsamında alanında uzman 150'den fazla katılımcı, Antalya'da çalışmalar gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Cengiz Ünder: Şimdi sıra bende
Yükleniyor lütfen bekleyiniz