Futbol

Kuntz: Hala iddiamız var

09 Ekim 2021 Cumartesi 00:16 - Son Güncelleme 09 Ekim 2021 Cumartesi 01:13  |  Kaynak : TRT SPOR, DHA

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Norveç maçının ardından yaptığı açıklamada "Hala iddiamız var. Yolda ikramda bulunanları da kaçırmayacağız" dedi.

Karşılaşmayla ilgili değerlendirmede bulunan Kuntz daha planlarından bahsettiklerini belirterek "İleride baskı yapıp Norveç'in hata yapmasını bekleyip gol atmak planımızdı ve bu taktiğimiz tuttu. Bundan sonra Norveç takımı saha içindeki kontrolü eline aldı. Biz de reaksiyon gösteremedik." dedi. 

Takımın durumuyla ilgili konuşan Alman çalıştırıcı,"Sevindiği bir konu var. İkinci yarıya başlarken ufak dokunuşlar yaptık ki bu dokunuşlarla tekrar oyunu kontrol eden taraf olduk. Kornerleri, duran topları iyi savunduk ama gol olan pozisyonda da birebir hata yaptık. O bölgeye geç intikal ettik. Bu da gole sebebiyet verdi. Belli pozisyonlarda şans da var ama onlarınki çalışılmış bir stratejiydi" ifadelerini kullandı. 

"Hala iddiamız var"

"Maçtan önce takıma şunu dedim: Var gücünüzle oynayın, tüm kalbinizi verin. Oyuncularım da bunu başardılar. Memnunum. Bu güzel seyircimize galibiyet armağan etmek isterdik ama olmadı. Hala iddiamız var. Kalan 9 puanın tamamını almak için oynayacağız.Yolda ikramda bulunanları da kaçırmayacağız."

"Takımın özgüveni en yüksek seviyede değil"

Norveç’in alan paylaşımlarında başarılı bir görüntü çizdiğini söyleyen Kuntz, şöyle konuştu:

"İlk golü attık ancak sonrasında ilk yarının sonlarına doğru golü yedik. İkinci devrenin başında oyun kontrolünü tekrar aldık ancak Norveç bunu açtı. Kornerde açılan topla hızlı şekilde oyuncunun üstüne çıkıp, ortayı engelleyemedik. Ancak genel olarak savunmamızı beğendim. Takımın özgüveni en yüksek seviyede değil. Oyuncuların ellerinden geleni yaptılar. Ancak geliştirecek alanlarımız var.”

"Pas hataları özgüven eksikliğiyle alakalı olabilir"

Kalan 3 maçta 9 puan almaları gerektiğini söyleyen Kuntz, “3 maçta 9 puan almamız gerekiyor. Bu maçlara hazırlanmaktan başka şansımız yok. Performans hakkında 4 maçın ardından konuşalım. 4 gündür takımla çalışma fırsatım oldu. O yüzden çok fazla bir şey söyleyemiyorum. Önümüzdeki maçlarda daha çok maç izleyeceğim. Takımımız için oyuncu arayacağız. Daha iyi bir takım kurmak için. Çalışma zamanımız çok kısıtlı. Biz bugün kanatlardan oynadık. Çapraza uzun toplar attık. Orta alanda net paslar atamadık. Bunlar çeşitli mevkilerle alakalı. Bu pasları direk ayağa atamama da özgüven eksikliğinin etkisi var. Sanırım biraz daha zaman vermek gerekecek” ifadelerini kullandı.

Tribünlerin yarı yarıya dolmasına rağmen taraftarların kendilerine büyük destek verdiğinin altını çizen Kuntz, şöyle konuştu:

“Tamamen dolu bir stat gibi oyuncuları desteklediler. Burada yapmak istediğimiz şey genç ve tecrübeli oyuncular arasında denge tutturmak. İşimiz kolay olmadı. Fenerbahçe’nin kalecisini aldım deseydim herkes memnun olurdu ama kalecimizin başarılı olduğunu söylemem gerek. Berat ve Berkan da aynı şekilde ilk milli maçlarını iyi oynadılar. Caner’i de yeniden oynattık. Genç ve deneyimlileri oynatmam gerekiyor ki önümüzdeki üç maç için dengeyi nasıl tutturacağımı bileyim.”

Sıradaki Haber
Berkan, Kerem ve Berat'tan Norveç beraberliği değerlendirmesi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz