Futbol

Löw'den A Milli Takımımıza övgü

08 Ekim 2020 Perşembe 00:25 - Son Güncelleme 08 Ekim 2020 Perşembe 02:56  |  Kaynak : TRT SPOR

Evinde oynadığı özel maçta A Milli Futbol Takımımız ile 3-3 berabere kalan Almanya'nın teknik direktörü Joachim Löw, "Türkiye çok iyi bir takım olmuş. Bire birde teknik oyunculara sahipler. Çok iyi bir takım buldum" dedi.

Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, 3-3 sona eren maçın ardından TRTSPOR'a açıklamalarda bulundu.

"Bizim açımızdan hayal kırıklığı oldu"

Löw, "Çok keyifli bir maçtı. Her iki takım da çok oyuncu değiştirdi. Altı gol seyrettik. Bizim açımızdan hayal kırıklığı oldu açıkçası. Öne geçip son saniyelerde berabere kalmak, bizi üzücüydü" dedi.

Ay-yıldızlı ekibimizden övgüyle bahseden deneyimli çalıştırıcı, "Türk Milli Takımını genel olarak iyi buldum. Türkiye kendisini son iki-üç yılda gayet iyi geliştirdi. Çok iyi bir millî takım olmuş. Bire birde teknik oyunculara sahipler. Çok iyi bir takım buldum" diye konuştu.

Joachim Löw, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında ise maça iyi başlayamadıklarını, ancak yine de maç içinde güzel hücumlar geliştirdiklerini söyledi.

Karşılaşmanın her türlü sonuca açık şekilde geliştiğini ifade eden Löw, "İki takımda cesurca ileri doğru oynadı ve fırsatlar yakaladı." dedi.

Löw, bu karşılaşmada ilerisi için de dersler çıkardıklarını belirtti.

Alman Milli Takımının son dönemde oynadığı maçlarda kazanamadığının ve son dakikalarda kalesinde gol gördüğünün hatırlatılması üzerine Löw, bu konuda hayal kırıklığı yaşadığını ve kızgın olduğunu kaydetti.

Bunu takımın yorgun olmasına bağlamanın doğru bir değerlendirme olmayacağını ifade eden Löw, "Bu Türkler için de söylenebilir. Maçın son 5-6 dakikasında Türklerin de yorgun olduğu hissedildi. Yorgunluk bir özür değil, başka noktalar var." dedi.

Löw, ekibinin karşılaşmadan galibiyetle ayrılmamasına, maç içinde bazı bölümlerde oyun kontrolünün kaybedilmesini, yakalanan fırsatların kaçırmasını ve kolay top kaybedilmesi gibi sebepler gösterdi.

Sıradaki Haber
Gurbetçilerden A Milli Takıma destek
Yükleniyor lütfen bekleyiniz