Futbol

Lucescu'dan sert açıklama

14 Kasım 2017 Salı 00:27 - Son Güncelleme 14 Kasım 2017 Salı 10:16

Antalya'daki hazırlık maçında Arnavutluk'a 3-2 yenilen A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Mircea Lucescu, "İlk yarıya bakarsanız oyunun neredeyse hakimiydik, domine ettik oyunu. Çok gol pozisyonları ürettik ama rakip, bizim iki hatamızı değerlendirdi. Sonuçta 3 kere kalemize geldiler. Üçü de gol oldu." dedi.

Hollanda'nın Dordrecht kulübünden Milli Takım'a çağrılan Erol Erdal Alkan'ın nasıl milli takıma alındığı, kendisini izleyerek mi takıma aldığına ilişkin soru üzerine ise Lucescu sert konuştu. Erol'un iyi bir futbolcu olduğunu kaydeden Lucescu, "Bu konuda dava açıp izahat isteyeceğim. Yazılanlarla ilgili dava açacağım. Çünkü hiçbir menajeri tanımıyorum. Kimseyi tanıdığım yok." ifadelerini kullandı.

Lucescu, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, hazırlık maçında, tecrübeli oyuncuların arkasından gelen yeni oyuncuları görmek istediğini, bu nedenle zor bir maç yaptıklarını söyledi.

Fizik olarak çok iyi bir ekibe karşı oynadıklarını belirten Rumen teknik direktör, "İlk yarıya bakarsanız oyunun neredeyse hakimiydik, domine ettik oyunu. Çok gol pozisyonları ürettik ama rakip, bizim iki hatamızı değerlendirdi. Sonuçta 3 kere kalemize geldiler. Üçü de gol oldu. Üç hata, bu seviyedeki ekip için çok. Ofansif yönden baktığımız zaman birçok oyuncum şevkle ofansif oyuna katıldı. Biraz daha sakin olup gol paslarını, özellikle ilk yarıda daha dikkatli verebilmeliydik." diye konuştu.

Lucescu, ikinci yarı başında yaptığı değişiklikleri, eski ve yeni sağ ve sol bekler arasındaki farkı görmek için yaptığını ifade etti. Atila iyi oynamasına karşın ilk golde tecrübe hatası yaptığını aktaran Lucescu, Barış'ın ise ofansif açıdan iyi olduğunu, defansif açıdan ise biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu vurguladı.

"Erol iyi bir oyuncu"

Hollanda'nın Dordrecht kulübünden Milli Takım'a çağrılan Erol Erdal Alkan'ın nasıl milli takıma alındığı, kendisini izleyerek mi takıma aldığına ilişkin soru üzerine Lucescu, kendisinin bir geçmişi ve ismi olduğunu belirtti. Lucescu, iki hafta öncesi bir televizyon programında, 2-3 sene önce U21 Milli Takımında oynayan oyuncuların neler yaptıklarını görmek istediğini aktararak, şöyle devam etti:

"Almanya 3. ligindeki oyuncuları seyrettim. Erol'u gördüm Dordrecht maçında. Benim hoşuma gitmedi çünkü orta sahada oynuyordu. Defansın göbeğinde oynamış olsa daha iyi olurdu. Onu çağırdım. Kenan da genç bir oyuncu. Onları görmek istiyordum. Herhalde görmek istememde bir sakınca yok. Mili Takım antrenörü gelecek gördüğü oyuncuları çağırabilir. Eğer bunu yapamayacaksa o zaman oyuncu seçmeyi nasıl yapacak? Geleceğine inandığı oyuncuları çağırmaya hakkı yok mu? Birçok yerde 'Genç oyuncu bulacağım.' dedim. Tabii eksikleri olabilir."

 "Yazılanlarla ilgili dava açacağım. Çünkü hiçbir menajeri tanımıyorum"

Lucescu, Erol'un iyi bir oyuncu olduğunu, genç ve Türk olduğunu vurgulayarak, "Onun da Milli Takım'a seçilme hakkı var. Şimdi kulübüne geri dönecek. Umut ediyorum ki o da yükselecek daha iyi gidecek. Liglerimizde oynayan çok fazla genç oyuncumuz da yok. Aynı zamanda U21 maçları bittikten sonra onlardan da oyuncu alacağız. Onlarda Milli Takım'a girecek oyuncular var. Ne söyleyeceğim bilemiyorum. Bence bu doğru değil. Bugün bana söylenen menajerler, şunlar bunlar. Yazarımızın başkaları ile olan problemi varsa o başka bir şey ama ben bu konunun peşini bırakmayacağım. Bu konuda dava açıp izahat isteyeceğim. Yazılanlarla ilgili dava açacağım. Çünkü hiçbir menajeri tanımıyorum. Kimseyi tanıdığım yok." ifadelerini kullandı.

-"Kulüp antrenörlüğü ile milli takım antrenörlüğü farklı"

"TFF kısa sürede hocayla yollarını ayırma yoluna giderse tepkiniz ne olur?" şeklindeki soruya Lucescu, "Böyle bir şeye cevap vermemin anlamı yok." dedi.

Lucescu, yeni ve genç bir takım kuracaklarını ve bunun da zaman isteyen bir şey olduğunun altını çizerek, bunu yapmak için burada olduğunu söyledi.

Beşiktaş'tan ayrıldıktan sonra hep adının gündeme geldiği, kurtarıcı gibi görüldüğü ifade edilerek, Milli Takım'a da bu fikirle getirildiği dile getirilerek, kendisini başarılı bulup bulmadığı ve Avrupa Futbol Şampiyonası için ne vadettiği sorulan Lucescu, kulüp antrenörlüğü ile milli takım antrenörlüğünün ve seçiciliğinin çok farklı olduğunu belirtti.

Kulüplerde kaliteli bir ekip kurup her gün yapılan antrenmanlarla hepsine aynı fikir ve oyun felsefesini kabul ettirilebildiğini anlatan Lucescu, Milli Takım'da ise her oyuncunun kendi kulübünde öğrendikleri ile geldiğini, bu nedenle hepsini bir arada oynatmanın kolay olmadığını anlattı.

"Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz"

Lucescu, genç oyuncularının oyunlarından memnun olduğunu, kazanmayı çok istediklerini ve sahada savaştıklarını vurgulayarak, daha sonra onların antrenörleriyle konuşup gelişimlerini takip edeceğini söyledi.

Avrupa Şampiyonası'na 1,5 yıllık zamanları olduğunu hatırlatan Rumen çalıştırıcı, şunları kaydetti:

"Kendi kulüplerinde ilk 11'de oynayanlar Milli Takım'a hazır olacak ama çalışmak gerek ve çalışacağız. Defansın göbeğinde oynayan Ertuğrul hariç, defansın göbeğinde oynayan tüm oyuncular 30 yaş üstünde. Çağlar'ı oraya koyduk. Hatalar yapıyor ama her maçta üzerine koyuyor. Diğerleri de Yusuf, Cengiz, Emre Mor gibi birçok oyuncu üzerine koyacak. Beş tane 20 yaşında oyuncum var. Hatta onları U21'e bile göndermeyi düşünüyorum. Oynatmayı düşünüyorum. Bana bunun Türk futbolunda pek olmayan bir şey olduğu söylendi ama ben U21'de kullanmak istiyorum, çünkü yaşları tutuyor. Türk futbolunun bir geleceği var. Yetenekli çok yetenekli oyuncular var. Bunları hepsini birlikte beraber oynatmak lazım."

Lucescu, "İstifa etmeyi düşünüyor musunuz" sorusuna ise "Niye? Ne yaptığımı ve ne yapacağımı bilen bir insanım. Çok tecrübem var." yanıtını verdi.

"Türk halkına Avrupa Şampiyonası'na gitme sözünü veriyor musunuz" sorusuna Lucescu, "Tabii ki gideceğiz. Bunda problem yok. Benim bir şeyler yapmam lazım. Bu işte hokus pokus yok. Hepimizin üzerine düşen görevler var." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Erol Erdal Alkan'dan iddialara cevap
Yükleniyor lütfen bekleyiniz