Futbol

Maç bitti, Başbakan aradı

12 Eylül 2013 Perşembe 09:21 - Son Güncelleme 17 Eylül 2013 Salı 15:02

2020 Olimpiyatlarını foto finişte Tokyo’ya kaybeden, Avrupa Basketbol Şampiyonası’na ise turnuvanın başında havlu atan Türk sporuna A Milli Takım’ın deplasmanda aldığı 2-0’lık Romanya galibiyeti adeta hayat öpücüğü oldu. Yeniden 2014 Brezilya Dünya Kupası hesapları yaptıran Fatih Terim ve futbolcuların en fazla mutlu ettiği isimlerden biri de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dı...

TERİM’İ BİZZAT TEBRİK ETTİ

Hafta içinde TFF’nin Fatih Terim hamlesini doğru bulan ve “Temenni ederim ki, Terim bu sezondan sonra bütünüyle Milli Takım’ı üstlenir, Milli Takım’ı miniklerinden alıp en üst seviyeye kadar yeni bir yapıyla ortaya çıkarır” diyen Erdoğan, maç bitimi telefona sarıldı ve Terim’i bizzat tebrik etti. Terim ve oyuncuları, karşılaşmanın ardından soyunma odasına giderken gelen telefonun diğer ucunda Erdoğan vardı. Çok zor bir dönemde takımı devralan Fatih Terim’in göreve gelir gelmez yeni bir heyecan ve kazanma duygusu kattığının altını çizen Başbakan Erdoğan, Terim ile yaklaşık 5 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptı.

ARDA’YI TELEFONA İSTEDİ

Erdoğan, Terim’e, “Bizleri ve bütün Türkiye’yi mutlu ettiniz. Göğsümüzü kabarttınız. Takıma, oyuncu ekibine yeni bir heyecan katmanız da ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. Ülkeye bu mutluluğu yaşattınız. Böyle bir başarıya ihtiyacımız vardı” diyerek tebriklerini iletti. Fatih Terim’in ardından Başbakan Erdoğan, A Milli takım kaptanı Arda Turan’ı telefona istedi. Erdoğan, Arda’yı da bütün takım adına milli formayı başarıyla terlettikleri için kutladı.

Artık hep bizimlesin

FATİH Terim’in Galatasaray’daki en büyük destekçisi olan sarı kırmızılı eski yönetim kurulu üyesi Abdurrahim Albayrak, A Milli Takım kafilesine de renk kattı.
Milli takım kafilesi ile Romanya’ya giden ve 90 dakikayı TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in eşi Revna Hanım ve eski milli kaleci Rüştü ile beraber izleyen Abdurrahim Albayrak, takıma verdiği pozitif enerji ile A Milli Takım’da ‘uğurlu isim’ olarak adlandırıldı. Oluşturduğu pozitif hava sonrası TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Fatih Terim, Albayrak’a “Ayağın uğurlu geliyor. Estonya maçında da mutlaka bizimlesin” dediler.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz