Futbol

Melo sorusuna kısa yanıt!

11 Kasım 2014 Salı 19:12 - Son Güncelleme 11 Kasım 2014 Salı 22:15

Carlos Dunga, Türkiye maçı öncesi basın toplantısı düzenledi.

Brezilya Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Dunga, Türkiye ile yapacakları özel maçta sahaya süreceği kadroyla ilgili, "Kimsenin forması garanti değil. Kim hak ederse ona vereceğiz" dedi.

Dunga, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki antrenmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, yarınki maça ilişkin soruları yanıtladı.

Brezilyalı gazetecilerin, yarınki maçta sahaya süreceği 11 konusundaki soruları üzerine Dunga, "Büyük bir değişiklik yok. Takım bildiğiniz gibi olacak. Şu anda bununla ilgili net bir şey söz konusu değil. Taktiksel olarak dizilimi yapacağız. Kim hangi görevde en iyi işi çıkaracaksa ona orada görev vereceğiz" diye konuştu.

Kaleci tercihini Alves'ten mi yoksa Cabral'dan mı yana kullanacağı sorusu üzerine de Brezilyalı çalıştırıcı, "Diego daha önce olimpiyat takımında da oynadı. Uluslararası deneyimi söz konusu. Kimsenin forması garanti değil. Kim hak ederse ona vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Güney Kore ve Japonya'da düzenlenen 2002 Dünya Kupası anımsatılarak yöneltilen Türk Milli Takımı'nın o günkü kadrosundan ileriye mi yoksa geriye mi gittiği sorusu üzerine Dunga, "2002'deki maç çok önemliydi, çok zorlandık. Türk takımında çok kaliteli oyuncular var. Şu anda bir şey söylemek için erken. Her an her şeyin değişebileceği bir ortamdayız" değerlendirmesinde bulundu.

Dunga, takımın oyun anlayışında bir değişiklik düşünüp düşünmediği sorusuna, "Top ayağa geçtiği andan itibaren, hücumu düşünmek zorundasınız. Karşı takıma geçince de defansı düşünmek zorundasınız. Ortalama bir takım oluşturmakta fayda var" yanıtını verdi.

Brezilya'nın her zaman prestijli bir takım olduğunu kaydeden Dunga, "(Almanya yenilgisi) Bu canımızı sıktı. Kolay olmadı hazmetmesi. Bir şekilde oyuncu ve kalite anlamında çıtayı yüksek tuttuk. Bundan sonra da devam edeceğiz" diye konuştu.

Herkesin takımında yer bulma şansı olduğunu anlatan Brezilya Teknik Direktörü, "Analizler yaptık. Teker teker kim ne yapmış bütün istatistikleri inceledik. Kadromuz çok geniş. En iyilerini seçtik" dedi.

 Melo sorusu

Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Melo'nun, milli takım beklentisi ve neden seçilmediğine ilişkin açıklamalarının ifade edilmesi üzerine Dunga, şunları kaydetti:

"Şu anda birçok oyuncu var. Hepsi hakkında ayrı ayrı yorumda bulunmamız gerekecek, niye olmadıkları konusunda. Buna da çok gerek yok. Şu anda takımda olan insanlardan birisinin neden takımda olduğunu sorsanız onu söyleyebilirim ama şu aşamada benim seçimim bu."

Konfederasyon Kupası

Dunga, Türk taraftarların statta oluşturacağı atmosferle ilgili de "Konfederasyon kupasında ciddi rakiplerle karşılaştık. Orada Brezilya aleyhine ciddi tezahürat yapan seyirci vardı. Burada da ateşli taraftar var. Onlar kendi takımlarını seviyor, fakat o kupadaki gibi tezahüratları Brezilya aleyhine olmayacaktır. Bizim oyuncularımız buna alışkınlar. Dünyanın çeşitli yerlerinde oynuyorlar. Ciddi deplasmanlara gidiyorlar. Böyle ortamlara alışkınlar. Sonrasındaki ciddi turnuvalardan da etkileneceklerini sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

Milli takım için yaptığı oyuncu tercihlerine futbolcuların adapte olup olmadığı sorusuna Dunga, "Prensibim en iyisini seçmek. Kimseye formasının daha önceden garanti olduğunu söylemek değil. Gerek en iyi gerek orta karar oyuncu olsun hepsi benim gözümde, bakacağım. Futbolcular, futbol oynamanın zevkini ve disiplini aynı anda yaşamak zorundalar" cevabını verdi.

Alex de Souza'nın heykeli

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yakınında Alex de Souza'nın heykelinin bulunduğu anımsatılarak, Türkiye'de Brezilyalı futbolculara karşı duyulan sevgi hakkındaki düşünceleri sorulan Dunga, "Brezilya ve Türkiye kültürleri birbirine çok yakın. Oradan gelen bir oyuncu, burada çok çabuk kaynaşabiliyor, insanlarla bir araya gelebiliyor. Fakat sadece insanın iyi olması ya da kaynaşmış olması heykelin dikilmesinin sebebi değil. Teknik ve taktiksel anlamda ve insani anlamda da ciddi bir şeyler yapmış olmalı ki bu heykeli hak etmiş olsun" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Willian'ın Arda Turan korkusu!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz