Futbol

Milli Takım kupasını aldı

27 Haziran 2015 Cumartesi 21:32 - Son Güncelleme 27 Haziran 2015 Cumartesi 21:59

Avrupa şampiyonu olan Milli Takım, kupa sevincini taraftarlarla paylaştı.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası final maçında Rusya'yı 4-0 yenen Türk Milli Takımı şampiyonluk kupasını aldı.

Hannover'deki HDI Arena'da oynanan final karşılaşmasının ardından düzenlenen kupa töreninde önce, Ukrayna'yı mağlup ederek üçüncü olan İngiltere ve ikinci olan Rus ekibine kupa ve madalyaları verildi.

Daha sonra turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Türk Milli Takımı'na ve teknik ekibe madalyaları takdim edildi. Almanya İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Wiencek, şampiyonluk kupasını takımın kaptanı Soner Balcı'ya verdi.

Finalde 3 gol atan ve şampiyonada da toplamda 11 gol kaydeden milli oyuncu Eşref Metin Su, turnuvanın gol kralı oldu.

Törenin ardından ay-yıldızlı ekip, şampiyonluğu tribünden sahaya inen taraftarlarla kutladı.

Teknik direktör Metin: "Ne mutlu bize"

İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Ali Metin, yaptığı açıklamada, bu kupanın büyük bir anlamı olduğunu söyledi.

Metin, 2008'de dünya ikinciliği yaşadıklarını, 2012'de de dünya şampiyonluğuna ulaştıklarını belirterek, "İşitme engelliler olarak Avrupa'da hiç bir derecemiz yoktu. Bunu işitme engellilerin tarihine de yazdık. Avrupa şampiyonu olduk. Hakikaten çok gurur ve onur verici. Buradaki gurbetçilerin bizi destekleyişi, çocuklarımızın eksiksiz sahada oynamaları, tüylerim hala diken diken oluyor. Ne mutlu bize" diye konuştu.

Gelecek yıl İtalya'da dünya şampiyonasının düzenleneceğini ve şimdi bu turnuvaya hazırlanmaya başlayacaklarını ifade eden Metin, "Daha sonra en büyük hedef 2017'de Samsun'daki olimpiyatlarımız. Olimpiyatlarda derece yapmak istiyoruz" dedi.

Ay-yıldızlı ekibin golcü oyuncusu Eşref Metin Su da, finalde skor 4-0 olduğunda çok şaşırdığını ve sevindiğini belirterek, "Milli takım için büyük bir başarı. Taraftarlarımız süperdi. Bize destek verdiler" ifadesini kullandı.

Eşref Metin Su, gol kralı olmanın kendisi için önemli olmadığını belirterek, "Önemli olan takım, biz bir bütünüz" şeklinde konuştu.

"Hannover'i unutmayacağız. Burada tarih yazdık"

İşitme Engelliler Spor Federasyon Başkanı Yakup Ümit Kihtir de, kupanın hayırlı olmasını dileyerek, "Bu bizim için bayram günü. Hannover'i unutmayacağız. Burada tarih yazdık" değerlendirmesinde bulundu.

Kihtir, çok mutlu olduklarını belirterek, "Türk halkına bu mutluluğu yaşattığımız için sevinçliyiz. Mesajlar geliyor. Devlet büyüklerime teşekkür ediyorum. Gurbetçi taraftarlar bize destek verdi, onlara da teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Türkiye Avrupa Şampiyonu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz