Futbol

Milli takıma taze kan

01 Aralık 2013 Pazar 14:30 - Son Güncelleme 01 Aralık 2013 Pazar 14:36

Bayer Leverkusenli futbolcu Emre Can: "Türkiye A Milli Takımı'ndan teklif aldım'

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayer Leverkusen'de forma giyen Emre Can, Türkiye A Milli Futbol Takımı'ndan teklif aldığını ancak şu anda Almanya'da mutlu olduğunu söyledi.

Almanya Ümit Milli Takımı'nda da forma giyen Türk kökenli futbolcu, ''Burada mutluyum. Gelecek için herhangi bir düşüncemin olmadığını söyledim. Zaman ne gösterir bilemiyorum" dedi.

Takımının antrenmanı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Emre Can, Bayer Leverkusen ile 4 yıllık sözleşmesi olduğuna işaret ederek, burada başarılı olmak istediğini belirtti. Sezon başında Galatarasay'ın kendisini istediğini, ancak tercihini Bundesliga'da kalmaktan yana kullandığını ifade eden Emre Can, ''Çünkü ailem burada ve ben burada yetiştim. İleride neler olur onu şimdiden bilemeyiz'' diye konuştu.

Geçen yıl forma giydiği Bayern Münih ile dört kupa kazandıklarını ve Bayern Münih ile Bayer Leverkusen'in kıyaslanamayacağını dile getiren genç futbolcu, ''Orası ayrı bir dünya. Fazla forma giyemesem de öyle'' ifadesini kullandı.

Takımdaki eksik ve sakat oyuncular nedeniyle kanatta görev yaptığını vurgulayan Emre Can, ''Benim asıl mevkim forvet arkası orta saha. Fakat takımda sakat oyuncular var, bu yüzden hocam bana sol kanatta görev veriyor. Takımıma o pozisyonda yardımcı olmaya çalışıyorum. 19 yaşında hocam bana güvenerek formayı verdi. Oyun ve attığım goller ile bana güvenenleri mahcup etmedim. Antrenmanlarda yüzde 100'lük bir performans sergilemeye çalışıyorum'' diye görüşlerini aktardı.

Genç futbolcu, Avrupa'da yüzlerce Türk gencinin profesyonellik aşamasında olduğunu vurgulayarak, onlara çok çalışmalarını, kendilerine güvenmelerini ve başarıya inanmalarını tavsiye etti.

Sıradaki Haber
U17 ve U19 Avrupa Şampiyonası kuraları çekildi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz