Futbol

Milliler K.İrlanda'yı Mevlüt'le geçti

15 Kasım 2013 Cuma 20:21 - Son Güncelleme 16 Kasım 2013 Cumartesi 00:11

A Milli Takımımız, Adana'da Kuzey İrlanda ile karşı karşıya geldi.

A Milli Takımımız, hazırlık maçında Kuzey İrlanda ile karşı karşıya geldi. Adana 5 Ocak Stadı'nda oynanan maçı Milli Takımımız, Mevlüt Erdinç'in 45+1. dakikada attığı golle 1-0 kazandı. 

Reform provası

Maçtan kısa süre önce Türkiye Futbol Federasyonu ile A Milli Takım Teknik Direktörüğü için 2 yılı opsiyonlu 7 (5+2) yıllık sözleşme imzalayan Fatih Terim, "Türk futbolunda refom yapacağız" açıklamasında bulunmuştu.

Terim ile yapılan resmi sözleşmenin hemen ardından oynanan karşılaşmada Milli Takımımız, Kuzey İrlanda karşısında özellikle ilk yarıda üstün bir oyun sergiledi. Millilerimiz rakibi karşısında ilk yarıda yakaladığı gol pozisyonlarından sadece birinde mutlu sona ulaştı. 45+1. dakikada Bilal Kısa'nın ceza sahasına gönderdiği aşırtma pasta, kaleciyle defans oyuncusunun anlaşmazlığını değerlendiren ve araya girerek, topa ayağıyla dokunan Mevlüt Erdinç, Türkiye'yi  1-0 öne geçirdi.

İkinci yarıda ise oyuncu değişiklikleriyle beraber maçın temposu düştü. İki takım da bu yarıda yakaladıkları pozisyonlardan yararlanamadı ve maç 1-0 A Milli Takımımızın üstünlüğü ile sona erdi.

MAÇTAN DAKİKA DAKİKA...

İlk yarı

8. dakikada kullanılan köşe vuruşunda, Mehmet Topal'ın kafayla kaleye gönderdiği topu defans oyuncusu çizgiden çıkardı. Seken topu önünde bulan Ersan Adem Gülüm'ün kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten sahaya döndü.

16. dakikada Caner Erkin'in soldan yaptığı ortaya yükselen Ersan Adem Gülüm'ün kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

30. dakikada rakip ceza sahasında verkaç sayesinde topla son olarak buluşan Norwood'un vuruşunda top üstten dışarı çıktı.

43. dakikada ani gelişen Türkiye atağında, Arda Turan'ın verdiği pasla ceza sahası önünde topla buluşan Bilal Kısa'nın sert şutu yandan auta gitti.

45+1. dakikada Bilal Kısa'nın ceza sahasına gönderdiği aşırtma pasta, kaleciyle defans oyuncusunun anlaşmazlığını değerlendiren ve araya girerek, topa ayağıyla dokunan Mevlüt Erdinç, Türk Milli Takımı'nı 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı Türkiye'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

57. dakikada sol kanattan gelişen Kuzey İrlanda atağında yerden gelen topun gelişine vuran Norwood'un şutunda top kaleci Tolga Zengin'de kaldı.

60. dakikada gelişen Türkiye atağında, Caner Erkin sol kanattan yerden orta yaptı. Ceza alanında topla buluşan Mevlüt Erdinç'in topuğuyla şık bir şekilde vurduğu meşin yuvarlak direkten döndü.

74. dakikada soldan ceza sahasına giren Burak Yılmaz'ın düzgün vuruşunda top kaleciye çarparak, kornere gitti.

90. dakikada Gökhan Töre'nin ceza sahasının sol köşesinden vurduğu top üstten dışarı çıktı.

Türkiye, karşılaşmayı 1-0 kazandı.

Türkiye-Kuzey İrlanda maçına büyük ilgi

A Milli Futbol Takımı ile Kuzey İrlanda arasında Adana 5 Ocak Stadı'nda oynanan özel maça taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Adana, en son 18 Şubat 2004'de Danimarka ile oynanan hazırlık maçına ev sahipliği yapmıştı. Kuzey İrlanda maçıyla 9 yıl aradan sonra milli maça ev sahipliği yapan Adana'da bugüne kadar 5 özel maç oynandı.

Adanalı taraftarların yoğun ilgi gösterdiği maçta, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne ait bir helikopter stat çevresinde güvenlik önlemlerini kontrol etti.

Terim için "İmparator" tezahüratları 

Ay-yıldızlıların başında 97. maçına memleketinde çıkan teknik direktör Fatih Terim, taraftarlardan büyük ilgi gördü. Terim, kendisi için "İmparator" tezahüratları yapan tribünleri selamladı. Terim, doğduğu şehir Adana'da milli takım teknik direktörü olarak ilk kez kulübede yer aldı.

Sahaya ısınmak için çıkan ay-yıldızlı futbolculara taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu. İsimleri tek tek söylenen futbolcular tribünlere çağırıldı. Karşılaşmada A Milli Futbol Takımı'nın kaptanlığını Atletico Madrid'de forma giyen Arda Turan yaptı. Milli oyuncular başlama vuruşundan önce tribünleri selamladı.

Türkiye, bu maçla 90 yıllık tarihindeki 511. sınavına çıktı. Milliler, Adana'daki maçla Kuzey İrlanda ile 12. kez karşılaştı. 

Sıradaki Haber
Terim'i kızdıran soru!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz