Futbol

Nuno Gomes'ten TRT SPOR'a özel açıklamalar

28 Kasım 2021 Pazar 10:30 - Son Güncelleme 28 Kasım 2021 Pazar 13:09  |  Kaynak : TRT SPOR

Milli takımımızın 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalindeki rakibi Portekiz'in efsane ismi Nuno Gomes, TRT SPOR İtalya temsilcisi Dündar Keşaplı’nın sorularını yanıtladı. Gomes, Portekiz-Türkiye eşleşmesini değerlendirdi.

A Milli Erkek Futbol Takımımız, 2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde grubunu Hollanda'nın ardından ikinci tamamladı ve play-off oynama hakkı kazandı

Millilerimiz, play-off yarı finalinde Portekiz ile eşleşti. Bu maç öncesi Portekiz milli takımının efsane golcüsü Nuno Gomes, TRT SPOR İtalya temsilcisi Dündar Keşaplı'nın sorularını yanıtladı. 

"İki takım için de çok zorlu bir mücadele olacak"

Dündar Keşaplı: Play-off yarı finalinde Portekiz, Türkiye ile oynayacak. Nasıl bir maç olmasını bekliyorsun? İki takımdan biri elenecek. Sana göre takımların Dünya Kupası'na gitme şansları nedir?

Nuno Gomes: Herkese merhaba. Büyük bir maç olmasını bekliyoruz. Ne yazık ki iki takımdan biri elenecek ve Dünya Kupası'nda yer alamayacak. Ben şahsen iki takımı da Katar'da görmeyi çok isterim ama bu imkansız. Bana göre iki takım için de çok zorlu bir mücadele olacak. Portekiz kendi evinde oynama şansına sahip. Kendi seyircisi önünde biraz daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Bana göre iyi oyuncuları var ve bu oyuncuların fark yaratacağını düşünüyorum. Ancak diğer yandan Türk milli takımında da kaliteli isimler var. Bu maç bir final havasında oynanacak. Bu tür maçlar için tahmin yürütmek çok zor. Eğer Türk milli takımında oyuncular gününde olur ve iyi oynarsa, Portekiz'e karşı kazanma şansını elde edebilirler. Tabi Portekiz için de aynı şekilde final havasında geçecek bir maç ve her türlü sonucun olması mümkün.

"Portekiz çok dikkatli olmalı"

Dündar Keşaplı: Türkiye, Şenol Güneş yönetiminde iyi başladıktan sonra işler kötü gidince Kuntz'un gelişiyle farklı oynamaya başladı. İyi maçların ardından play-off'a kalmayı başardı. Tabi Hakan Çalhanoğlu Merih Demiral, Burak Yılmaz ve Cengiz Ünder gibi önemli oyuncuları da var. Türkiye'nin teknik direktör değişikliğini ve play-off'a kalma başarısını nasıl değerlendirirsin?

Nuno Gomes: Türkiye'nin Kuntz geldiği günden bu yana iyi oynadığını düşünüyorum. Şu ana kadar maç kaybetmediler. Takım içinde oyun mentalitesini de değiştirdi. Türk milli takımı çok iyi oyunculardan oluşuyor. Avrupa Şampiyonası'nda beklenen başarıyı gösteremediler, iyi sonuçlar elde edemediler. Ancak Türkiye'nin yurt dışında oynayan önemli oyuncuları var. Örnek olarak Hakan Çalhanoğlu benim için çok büyük oyuncu, fark yaratacak özelliklere sahip. Merih Demiral da Portekiz'de savunmada iyi oynamıştı. Cengiz Ünder, Burak Yılmaz da çok kaliteli ve gol atabilen isimler. Burak özellikle çok şık goller atabilen önemli isimlerden biri. Yurt dışında oynayan kaliteli oyunculara sahip olduğu gibi Türkiye liglerinde de oynayan başarılı oyuncuları da var.  Bu nedenle Portekiz çok dikkatli olmalı ve dikkat etmeli. Portekiz Milli Takım Teknik Direktörü Fernando Santos'un sözlerini de dinledim. Bana göre haklı. Çünkü Türk milli takımı bazen çok iyi bazen çok kötü oynuyor. Form düzeyine göre değişen bir oyun sergilediği doğru. 

"Maçları isim ve forma kazanmıyor"

Dündar Keşaplı: Türkiye, İtalya ile Avrupa Şampiyonası'nda ilk maçını oynamış ve iyi bir sonuç elde edememişti. İtalya daha sonra turnuvada ipi göğüsledi ve Avrupa şampiyonu oldu. Ancak Mancini ve oyuncuları Avrupa Şampiyonası'ndaki başarıyı şu ana kadar Dünya Kupası'na direkt gitmek için göstermedi. Sence play-off turunda Kuzey Makedonya ile İtalya'nın şansı nedir?

Nuno Gomes: Böyle durumlarda maçları isim ve forma kazanmıyor. Burada farklı bir durum var. İtalya, Dünya Kupası'na katılmak için mücadele edecek ki Rusya'da oynanan son turnuvaya katılma şansı bulamamıştı. Maç sahada oynanıyor. Eğer favori isen bunu da saha içinde göstermen gerekiyor. İtalya, Katar için oynadığı maçlarda istediği puanları alamadı ve bu durumda play-off kaçınılmaz oldu. Bu iki maçı da mutlaka kazanması gerekiyor. Kuzey Makedonya'nın her ne kadar iki üç kaliteli oyuncusu olsa da bana göre İtalya favori, rakibini yeneceğini düşünüyorum. Napoli'de oynayan Eljif Elmas'ı çok iyi tanıyorum. Başarılı ve tehlikeli bir oyuncu. İtalya tabi favori ama yine de maçın çok zorlu geçeceğini düşünüyorum. Zor da olsa İtalya kazanacaktır ama daha sonrasında Portekiz-Türkiye maçının galibi ile oynayacak.

"Ronaldo futbolu bırakmaya niyetli değil"

Dündar Keşaplı: Portekiz'in Türkiye'yi yenmesi durumunda İtalya'nın da kazanacağını varsayarsak iki takım karşı karşıya gelecek. Bu iki önemli milli takımdan birisi Dünya Kupası'nda olmayacak. Diğer yandan Ronaldo için belki de bir daha Dünya Kupası'na gitme şansı olmayacak. Bu konu hakkında düşüncelerin neler?

Nuno Gomes: İtiraf etmeliyim ki Türkiye'yi çok seviyorum, çok beğendiğim bir ülke ve çok fazla arkadaşım var. Tabi Portekiz kazansın istiyorum. Kazanırsa İtalya ile oynaması güzel ama iki takımdan birinin Dünya Kupası'nda olmaması benim için çok üzücü. Portekiz 2000 yılından bu yana önemli bütün turnuvalarda yer aldı. Umarım bu kez de öyle olur. Ronaldo için giderse kariyerinde son kez Dünya Kupası'nda oynamayı biyografisine eklemiş olur. Ama bana göre Ronaldo futbolu bırakmaya niyetli değil. Umarım uzun yıllar daha milli takım formasını giyer ve önemli başarıları elde etmemizde lider olur.

"Galatasaray büyük bir takım, Terim büyük teknik adam"

Dündar Keşaplı: Fatih Terim liderliğinde Galatasaray UEFA'da şu ana kadar çok iyi gidiyor ve grupta lider. Son maçı Lazio ile Roma'da oynayacak. Uzun bir aradan sonra yeniden Galatasaray'ı Avrupa'da iyi yerlerde görebilir miyiz? 

Nuno Gomes: Bana göre şu ana kadar çok iyi gidiyor, iyi oynuyor. Umarım sonuna kadar böyle gider ve Galatasaray finale çıkar. Bundan sonra maçlar da rakipler de daha zorlaştı. Galatasaray, Avrupa'da büyükler arasında olmalı. Çünkü Galatasaray büyük br takım, Terim büyük teknik adam. Futbolda gördüğümüz en önemli büyük isimlerden biri. Bu nedenle umarım Avrupa'da yine büyükler arasında Galatasaray yerini alır ki alacağına inanıyorum.

"Maradona her zaman en büyük futbolcu olarak anılacak"

Dündar Keşaplı: Maradona, bir yıl önce hayata veda etti. Efsane isimle anıların var mı?

Nuno Gomes: Ona "Dios" diyorlar. Hayalim onunla bir gün oynamaktı ama olmadı. Ancak onu tanıma fırsatı buldum. Rüyam gerçekleşmişti. Çok kaliteli, çok değerli bir oyuncu. Her zaman en büyük futbolcu olarak anılacak ve hatırlanacaktır. 

Sıradaki Haber
Mancini: Biraz daha iyi bir kura olabilirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz