Futbol

"Onlar ölüme değil, ebedi bir hayata koşuyorlar"

16 Mart 2018 Cuma 12:10 - Son Güncelleme 16 Mart 2018 Cuma 12:58

Terör gazisi ve Ampute Milli Takımı eski oyuncuları Ali Budak ile Nurettin Balkaya, Afrin'deki askerlerin ölüme değil ebedi bir hayata koştuğunu belirtti.

Antalya'da kamp yapan Gaziantep Şahinbey Belediyesi Ampute Futbol Takımı'nın her ikisi de terör gazisi sporcuları Ali Budak (37) ve Nurettin Balkaya (37), AA'ya yaptıkları açıklamada, dualarıyla arkalarında oldukları Afrin'deki askerlere destek mesajı verdi.

Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığında görev yaparken 2002'de mayına basarak sağ ayağını kaybeden Ali Budak, Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde tedavi gördüğü sırada ampute futbolla tanıştığını anlattı.

Rehabilite amaçlı başladığı ampute futbolda 12 yıl milli sporcu olduğunu belirten Budak, daha önce Osmanlıspor Ampute Futbol Takımı'nda da oynadığını ve 7 yıl Türkiye Ampute Süper Lig Şampiyonluğuna katıldığını söyledi.

Milli takımda 3 kez dünya üçüncülüğü, Avrupa ikincilikleri ve Rusya'da şampiyonlar ligi şampiyonluğu da yaşadığını belirten Budak, engelli duruma düştüğünde asla isyan etmediğini, hayata "şehit veya gazi olduğumuz için ne mutlu bize" düsturuyla baktığını vurguladı.

Budak, "Bu bir şereftir. Allah ve devlet katında bu bize layık görüldüyse ne mutlu bize. Milli forma Türkiye'de kaç kişiye nasip oluyor? Bu bana nasip oldu. Ampute futbolu ilk başlarda 15 kişiyle oynandık. Şu anda yaklaşık 700 ampute futbolcu var. Ne mutlu ki, bizden sonra bu sayı artıyor. Allah bize vatan için taşıdığımız üniformayı milli takımda da taşımayı nasip etti. 12 yıl boyunca milli takımda oynadım. Geçen sene Avrupa şampiyonu olan milli takımda oynamadım. Biz tohumları ektik. Bizden sonrakilere bayrağı teslim ettik." dedi.

Gözümü kırpmadan Afrin'e giderim

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerlere selam gönderen Budak, şöyle konuştu:

"Afrin'deki bütün askerlerimize Allah yardım etsin. İhtiyaç olduğu zaman gözümü kırpmadan Afrin'e giderim. Terörle mücadele gerçekten zor. Sadece teröristle mücadele etseniz tamam, ama biz yedi düvele karşı savaşıyoruz. Şartlar ne olursa olsun zamanında Gabar'da, Cudi'de, Besta'da nasıl mücadele ettiysek bugün de Afrin'de kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Türk askeri gittiği yere her zaman dostluk, barış ve sevgi götürmüştür."

"İlk başta eğlence olarak oynadık"

Şırnak Besta bölgesinde 2002'de mayına basarak sol bacağını kaybeden diğer terör gazisi Nurettin Balkaya da Diyarbakır Askeri Hastanesinde bir ay tedavi gördüğünü, daha sonra 3 ay evde dinlendiğini söyledi.

Bacağına protez takılması için Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon ve Bakım Merkezine gittiğini belirten Balkaya, burada bir asteğmenin kendisine internetten ampute futbolu gösterdiğini ve böylece futbol oynamaya başladığını kaydetti.

Balkaya, "İlk başta bunu spor amaçlı değil de kendi aramızda eğlenmek için yaptık. Daha sonra sayımız arttı ve Ukrayna'da milli takım bünyesinde bir hazırlık karşılaşması yaptık. Yenildik ama tecrübe kazandık. Daha önce birçok kulüpte oynadım. 2002'den bu yana milli sporcuydum. En son Avrupa şampiyonu olan milli takımda oynamadım. Biz artık bayrağı bizden sonraki gençlere bıraktık." değerlendirmesinde bulundu.

Afrin'deki askere görevlerinde başarı dileyen Balkaya, "Allah askerlerimize zeval vermesin. Başıma 2002'de şerefli bir olay geldi. Şehitlik ve gazilik benim için bir onurdur. 'Neden böyle oldum?' diye düşünmedim. Afrin'de görev yapan askerleri iliklerimize kadar hissediyoruz. Biz aslında onların içindeyiz. Onlar ölüme değil, ebedi bir hayata koşuyorlar." diye konuştu.

Dünya Kupası

Meksika'da ekim ayında dünya kupası olduğunu hatırlatan Balkaya, kendilerinden sonraki milli sporculara her zaman güvendiklerini belirterek, "Zaten Avrupa şampiyonu olarak bu güvenimizi boşa çıkarmadılar. Adımızı dünyada duyurdular. Bizden sonraki arkadaşlara bayrağı yerde teslim etmedik. Onlar da zaten yerde bırakmaz. Çünkü Türk milletinin kanında bayrağı alıp bir sonraki yere götürüp dikmek var." sözlerine yer verdi.  

Sıradaki Haber
Karadağ maçına Sırp hakem
Yükleniyor lütfen bekleyiniz