Futbol

"Sabır ve destek konusunda ciddi sıkıntılarımız var"

18 Şubat 2014 Salı 20:20 - Son Güncelleme 18 Şubat 2014 Salı 21:04

18 Yaş Altı Milli Futbol Takımı T.Direktörü Hacıoğlu'ndan çarpıcı değerlendirme.

18 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mehmet Hacıoğlu, "Görev yapan insanların istikrarı, onlara gösterilen sabır ve destekleme konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Onun dışında dünya ile hiçbir farkımız yok" dedi.

Danimarka ile yarın ve cuma günü Nazilli ve Denizli'de iki hazırlık maçı oynayacak takımın teknik direktörü Hacıoğlu, Türkiye liglerinde oynayan yabancı oyuncuların fazlalaştığını ve altyapıdan yeterli seviyede genç futbolcu yetişmediğini belirterek, bu sorunun kaynağının kulüpler olduğunu söyledi.

Hacıoğlu, "Fiziki yapıların arttırılması, çocukların çalışacağı saha adetlerinin çoğaltılması ve özellikle turnuva bazında ulusal ve uluslararası ortamın oluşturulmasıyla altyapının geliştirilebileceğine inanıyoruz. Bununla ilgili milli takımlardan ve Türk futbolundan sorumlu Fatih Terim'in çok önemli çalışmaları var. Önümüzdeki dönem, bu projelerin meyvesini vereceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

"Gurbetçi oyuncu" tanımını doğru bulmadığını ifade eden Hacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu çocuklar, dünyanın neresinde veya hangi ülkenin vatandaşı olurlarsa olsunlar, bizim çocuklarımız. Bu çocuklarımız, yurt dışında oynadıkları takımlarda Türkiye'yi son derece doğru temsil ediyorlar. Milli takımlar olarak federasyonumuza ait Avrupa büromuzda ekiplerimiz var. Bunlar vasıtasıyla tespit edilen futbolcuları, milli takım hocalarımız izleyip, milli takımlara davet ediyorlar. Fatih Terim'in Türk futbolunun başına geçmesiyle birlikte, burada organizasyona gidiliyor. Özellikle gönüllülük esasına dayalı, kulüplerle daha sıkı ilişkiler içerisinde olan kişileri tespit edip, izlenecek Türk futbolcularının sayısını çoğaltmayı hedefliyoruz. Gönüllülük esasına dayalı izleyici hocaları çoğaltıp, hiçbir oyuncuyu kaçırmamayı hedefliyoruz."

Hacıoğlu, Türkiye Futbol Federasyonunun sistemi ve basamakları olan bir kurum olduğunu belirterek, "Önemli olan, sistemi çalıştıracak insanların ve projelerin çoğaltılarak devamlılığını sağlanmasıdır. Bizdeki en büyük sıkıntı istikrar konusudur. Görev yapan insanların istikrarı, onlara gösterilen sabır ve destekleme konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Onun dışında dünya ile hiçbir farkımız yok. Onlardan bir tek eksiğimiz ise kulüpler ve ülke bazında, maalesef bir turnuva kültürü oturtamadık" diye konuştu.

2002 Dünya Kupası'ndaki başarının yakalanamamasına, futbolcuların az turnuva maçı oynamasının etkisi bulunduğunu ifade eden Hacıoğlu, "Biz ırk olarak çok yetenekliyiz. Eğer bu yeteneği belli bir disiplin ve çalışma planı çerçevesinde ileriye taşımayı becerebilirsek, bu sabrı gösterebilirsek, sürekli bu organizasyonlarda yer alabileceğimizi çok rahatlıkla görebiliriz" dedi.

Sıradaki Haber
EURO 2016'da kura zamanı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz