Futbol

San Marino'da Manzaroli dönemi

15 Şubat 2014 Cumartesi 15:18 - Son Güncelleme 15 Şubat 2014 Cumartesi 15:30

San Marino Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğüne Manzaroli getirildi.

San Marino Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörlüğüne Pierangelo Manzaroli getirildi.

San Marino 21 Yaş Altı Milli Takımı'nı çalıştıran Manzaroli, geçen yıl ekim ayında 15 yıldır sürdürdüğü görevinden ayrılan Giampaolo Mazza'nın yerine A takımın başına geçti.

UEFA'nın resmi internet sitesine konuşan Manzaroli, göreve getirilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Rüyalarım gerçek oldu. Sorumluluklarımın farkındayım ve böyle önemli bir göreve getirilmekten dolayı onur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Göreve getirildiği için heyecanlı olduğunu kaydeden 44 yaşındaki teknik direktör, "Üzerimde bir baskı hissediyorum. Ancak bu normal bir durum. Aynı zamanda oldukça heyecanlıyım, aynı heyecanı oyuncularımda da görmek isterim. Çünkü sahaya çıktıklarında San Marino'yu temsil edecekler" diye konuştu.

Milli takımda uzun yıllar görev yapan Mazza hakkında da açıklamalarda bulunan Manzaroli, "Mazza gibi tecrübeli bir teknik direktörün halefi olmak kolay değil. Sahip olduğu iş etiğiyle San Marino futboluna daha modern bir yaklaşım getirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için 23 Şubat Pazar günü gerçekleşecek eleme grupları kura çekimine dair yorumda bulunan Manzaroli, "Ada futbolundan her zaman etkilenmişimdir. O yüzden İngiltere ile eşleşmemiz beni mutlu eder. Ya da İspanya, neden olmasın? Gelişmek için en iyilere karşı oynamanız gerekir" diye konuştu.

Manzaroli yönetimindeki San Marino 21 Yaş Altı Milli Takımı, 2015 UEFA Avrupa Şampiyonası Elemeleri 1. Grup'ta 3 puanla son sırada yer alıyor. San Marino gruptaki tek galibiyetini 1-0'lık skorla sahasında Galler'e karşı almıştı.

Geçmişte 6 kez Avrupa Şampiyonası Elemeleri'ne katılan San Marino A Milli Takımı, daha önce puan alma başarısı gösteremedi. San Marino futbolu, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde yeni teknik direktörü ile bu talihsizliğini kırmaya çalışacak.

Sıradaki Haber
Kosova'dan ManU'lu yıldıza davet
Yükleniyor lütfen bekleyiniz