Futbol

Schumacher'in en beğendiği Türk oyuncu

23 Mart 2016 Çarşamba 22:56 - Son Güncelleme 23 Mart 2016 Çarşamba 22:32

Efsanevi kalecisi Toni Schumacher, TRTSPOR'a dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Almanya'nın ve Fenerbahçe'nin efsanevi kalecisi Toni Schumacher, TRTSPOR'da yayınlanan "EURO 2016'ya Doğru" programında samimi açıklamalarda bulundu.

En beğendiği Türk futbolcunun Hakan Çalhanoğlu olduğunu ifade eden Schumacher, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i, bir dönem Galatasaray'ı da çalıştıran Alman teknik direktör Jupp Derwall'e benzettiğini söyledi.

Efsanevi kaleci, EURO 2016'daki en büyük dileğinin ise  Türkiye ile Almanya'nın final oynaması olduğunu kaydetti.

İşte efsanevi kalecisi Toni Schumacher'in TRTSPOR'a yaptığı o özel ve dikkat çekici açıklamalar... 

AÇIKLAMALARIN VİDEOSU İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ...

Şimdilerde ne yapıyor?

"16 yıl formasını giydiğim Köln'e geri döndüm ve burada 2. başkan olarak görev yapıyorum. Burada çok mutluyum"

Almanya EURO 2016'da başarılı olacak mı?

"Gruptan lider olarak çıkacağımıza inanıyorum. Almanya şimdi uzun yılların ekinini biçiyor aslında. Zaten dünyanın en iyi teknik direktörlerinden olan Löw de özveri ile çalışmalarını sürdürüyor. Bana kalırsa Almanya bu turnuvada ilk 4 içinde yer alacak."

Almanya Milli Takım Kalecisi Manuel Neuer'i başarılı buluyor mu?

"Almanya kaleci dendiğinde akla gelen ilk ülkeler arasında. Neuer şu anda örnek bir kaleci modeli yerinde. Kahn'ın ve benim yerimi aratmayan bir kaleci. Hatırlarsanız Türkiye geldiğim de ben de ceza sahasının dışına çıkan ofansif bir yönlü bir kaleciydim. Bana kalırsa Neuer dünyanın en iyi kalecisi"

Türkiye'nin EURO 2016'daki şansını nasıl görüyor?

"Türkiye'nin 8 yıl sonra büyük bir turnuvaya katılmasından dolayı gerçekten çok memnunum. Türkiye'nin bir futbol ülkesi olduğunu söyleyebiliriz ve Türk Milli Takımı yüreğiyle oynayan bir takım. Taraftarıyla başarıya ulaşan bir takım. Bu turnuvada zorlu bir grupta mücadele edeceği de bir gerçek. Ancak o coşkulu taraftarı ve azimleriyle gruptan çıkacaklarına inanıyorum."

"Hakan Çalhanoğlu'nu çok beğeniyorum. Arda ise..."

Türk Milli Takımında beğendiği futbolcular var mı?

"Hakan Çalhanoğlu'nu çok beğeniyorum. Hamburg'da oynarken aslında onu Köln'e transfer etmeyi çok istemiştim. Şu anda Bayer Leverkusen'de oynuyor. Çok iyi bir futbolcu, serbest vuruşları harika. Bence Türk Milli Takımının en iyi oyuncularından bir tanesi. Arda Turan ise zaten kendini kanıtlamış ve dünyanın en iyi takımı Barcelona'da oynuyor. O da Hakan kadar çok iyi bir futbolcu. Umarım Milli Takımda da aynı performansı sergilerler."

"Fatih Terim denince aklıma Jupp Derwall gelir"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile ilgili ne düşünüyor?

"Sanırım yanlış bir şey söylemem, Fatih Terim denince aklıma Jupp Derwall gelir. Kararter olarak birbirine çok benzeyen hocalar. Fatih Terim de yüreğini ortaya koyan bir teknik direktör. Ancak Türk Milli Takımı'nın bu turnuvada sadece kalbiyle değil, aklıyla da oynaması gerekiyor. Milli Takım aklını kullanmazsa turnuvada ilerleyemez. Umarım Fatih Hoca, Milli Takıma turnuvada başarı getirir."

1980 Avrupa Şampiyonası'nda kupaya uzundığında neler hissetti?

"Aklıma gençliğim geliyor. Çok genç bir kaleciydim. 1979'da ilk kez milil takım formasını giydim ve 1 yıl sonra çok büyük bir turnuvada kaleyi devraldım. Turnuva öncesi 4 yada 5 maçta milli formayı giymiştim. Tecrübesiz bir kaleci olarak ilk büyük turnuvamda çok büyük bir başarı elde ettim. Bu başarıyı o dönemde formasını giydiğim Köln'e borçlu olduğumu söyleyebilirim. Çünkü 1978'de Köln ile hem şampiyonluk hem Almanya kupasını kazanmıştım."

"EURO 2016'da Türkiye-Almanya finalini görmek isterim"

Sizce EURO 2016'da kim şampiyon olur?

"Ev sahibi takımlar her zaman avantajlıdır. Fransa çok iyi bir takım zaten. Fransa'nın avantajlı ve favoriler arasında olduğunu düşünüyorum. Ama benim dileğim Türkiye ile Almanya'nın final oynamasıdır. Gruplara bakıldığında bu mümkün müdür? Bilemiyorum ama Türkiye-Almanya finalini görmek isterim."

Giydiği farklı renkteki kazakların bir uğuru var mıydı?

"Sarı kazağın uğurum olduğunu söyleyebilirim. Hem Fenerbahçe'de hem milli takımda sarı giyerdim. Zaten giydiğim iki renk vardı. Açık mavi ve sarı."

"Rekor kırmıştık. Aklıma Oğuz, Aykut ve Şeytan Rıdvan geliyor"

Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşadığı günleri nasıl hatırlıyor?

"Evet çok güzel anılarla hatırladığım bir sezon. Rekor kırdığımız bir sezon olmuştu. Yanılmıyorsam hala bu rekor Fenerbahçe'de. 1988-1989 denince aklıma Oğuz, Aykut ve Şeytan Rıdvan geliyor. Fenerbahçe'de oynadığım dönemde beni Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor taraftarları da çok seviyor ve alkışlıyorlardı. Ben onlara da teşekkür ediyorum ve Türkiye'ye tekrar Fransa'da başarılar diliyorum."

Sıradaki Haber
İbrahimovic niye gelmedi? İşte yanıtı...
Yükleniyor lütfen bekleyiniz