Futbol

Şenol Güneş: Eşyanın tabiatına aykırı bir olay

13 Ekim 2020 Salı 18:32 - Son Güncelleme 14 Ekim 2020 Çarşamba 00:43  |  Kaynak : TRT SPOR

UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup 4. maçında sahasında Sırbistan'la karşılaşacak A Milli Takımımızın teknik direktörü Şenol Güneş, milli maçların lig maçlarından önce başlamasını eleştirdi. Güneş, Çağlar Söyüncü'nün oynamayacağını da açıkladı.

A Milli Takımımızın teknik direktörü Şenol Güneş, TRTSPOR'da özel açıklamalarda bulundu.

"Uzun soluklu bir yarıştayız"

TRTSPOR'dan İbrahim Kırkayak'ın sorularını yanıtlayan Güneş, uzun bir yola çıktıklarına vurguladı.

Güneş, "Sahada kalmak en önemlisi bence... Futbol konuşuyorsak güzel, demek ki futbol oynanıyor. Bunun içerisinde eleştiriler de var övgüler de var. Bunlar doğaldır zaten. İnşallah hem konuşulanları hem hayal edilenleri gerçeğe dönüştürürüz. Uzun bir yola çıktık. İnancımızın ve yolumuzun doğru olduğunu düşünüyoruz. Sabırlı olmak durumundayız. Takım olmak kolay değil. Başarıyı, başarısızlığı, hataları, doğruları görmek gerekiyor. Uzun soluklu bir yarıştayız. Bu yarışın ilk bölümlerinde Uluslar Ligi'ni oynuyoruz. Bu dönemde de tabii sizin de bildiğiniz gibi olağanüstü bir durum var. Müsabaka yoğunluğunun şikayeti olduğu bir dönemde bir de pandemi gelince maçların atmosferi ve kadroları değişebiliyor. Sakatlıklar, hastalıklar oluyor. Neyin ne olacağını siz de bilemiyorsunuz. Bunun içerisinde en iyiyi sunmak gerekiyor. Bunları yaparken de tabii ki hatalar da olabiliyor. Bunu kabul etmek lazım." dedi.

"Oyun olarak iyi yerdeyiz, puan olarak gerideyiz"

A Milli Takımımızın oyun olarak iyi yerde olmasına karşın puan olarak grupta geride olduğuna dikkat çeken Güneş, şunları dile getirdi:

"Aslında takım olarak bakarsanız Sırbistan ve Türkiye de başta olabilirdi. Macaristan'ın hem bizi hem Sırbistan'ı yenmesi onları 6 puanlı yaptı. Her iki maçta da baktığınızda biz de Sırbistan da maçları farklı koşullarda oynadık. Sırbistan, Norveç maçından sonra kadroda bayağı değişiklik yaptı. İdeal kadrosundan değişiklikler yaptı. Yarınki kadroya baktığımızda Tadic dışında yine ideal kadroya yakın bir kadroyla çıkacaklar. Biz de kadro olarak şu anda bir hava yakaladık. Sıkıntımız cezalı Ozan Kabak, Kaan Ayhan ve Efecan Karaca sakatlığı dolayısıyla bir de Çağlar Söyüncü olmayacak. Onun dışındaki oyuncularımız maça hazır görünüyorlar. Sahamızda kazanmak istiyoruz. Her şeyden önemlisi hem istikrarlı bir şekilde oyunumuzu geliştirerek kalan 3 maçımızı kazanmak istiyoruz. Hem de bu maçlar bittiğinde elimizdeki kadronun Mart ayı itibarıyle neler yapacağını göstermek istiyoruz"

"Eşyanın tabiatına aykırı bir olay...Takımlar bize bakarak oyuncu oynatıyor"

Deneyimli çalıştırıcı, milli maçların lig maçlarından önce başlamasını eleştirdi.

Güneş, "Eylül ayında baktığımız zaman önce milli takım maçları başladı. Ardından kulüp takımları maçlara başladı. Eşyanın tabiatına aykırı bir olay. Kulüpler bize bakarak oyuncularını oynatmaya başladı. Şu anda söylenecek söz; 1 ay önceye göre daha iyiyiz. Ama asıl Mart ayında başlayacak maçlar çok daha önemli. Bu maçlar da önemli her maçı kazanmak istiyoruz. Macaristan mağlubiyeti gruptaki durumumuzu çok ciddi etkiledi. Dolayısıyla Uluslar Ligi'nin bu şekilde olması tartışılıyordu. Hepsini şartlar içinde değerlendirmek lazım" diye konuştu.

"Bu takım önümüzdeki 5-10 yıla damgasını vuracak"

Bu süreçte artılarına baktıklarını kaydeden Şenol Güneş, şunları ifade etti:

"Yeni oyuncularımızı, eksiklerimizi görüyoruz. Umut verdiğimizi düşünüyoruz. Bu takım 2021 Avrupa Şampiyonası'na ve 2022 Dünya Kupası'na giderek önümüzdeki 5-10 yıla damga vuracağını düşünüyorum. Hep birlikte göreceğiz." 

Sıradaki Haber
Cengiz Ünder: Forma için her zaman hazırım
Yükleniyor lütfen bekleyiniz