Futbol

Şenol Güneş: Hollanda maçını kazanmak istiyoruz

05 Eylül 2021 Pazar 00:23 - Son Güncelleme 05 Eylül 2021 Pazar 01:02  |  Kaynak : TRT SPOR

A Milli Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Şenol Güneş, TRT SPOR'a verdiği özel röportajda, "Hollanda karşısında kazanmak istiyoruz. En kötü ihtimalle beraber ayrılmamız bile bize bir avantaj getirebilir" ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş'in TRT SPOR'a yaptığı özel açıklamalardan satır başları:

"Maça baktığımız zaman kazanılması gereken bir maç. Takımın kazanacak gücü, kalitesi de var. Bu da sonuca yansıdı. 3 puan almak önemli. Saha içinde zaman zaman zorlandık ama... Cebelitarık takımı genelde rakiplere karşı bu şekilde 45, 60 dakika dayanabiliyor. Bazen oyunu bozarak, bazen iyi çıkarak. Bunu öndeki santrforunu kullanarak yapıyorlar. Fizik gücünü, kendi kapasitesini bilen ve rahat oynayan bir takım. Bizim takım oyunun başlangıcındaki doğru oyununu sonuçlandıramayınca eksik kaldık. Gol de bulamadık. Yapmamız gereken değişiklikleri yapmak zorunda kaldık. Dinlenmesi gereken oyuncular vardı. Onları oyuna soktuk. Girenler gol attı. Bu iyi bir şey. Oynayanlar da netice itibarıyla bizim oyuncularımız. Enes'e de üzüldüm. Bir gayreti vardı. Bu tip sahada da daha önce iyi oynamıştı. Andorra maçında penaltıyı o atmıştı. Penaltıları iyi atan bir oyuncu. Penaltı kaçırınca iyice oyundan koptu. Moral olarak bitti. İkinci yarı oyuna giren oyuncular katkı yaptılar. Daha farklı da bitebilirdi. Yine de pozisyon verdik. Hatalarımız da vardı. Hiç pozisyon vermeden daha fazla gol atarak bitirebilirdik. Averaj da önemliydi. Burada Norveç 3-0, Hollanda 7-0 galip geldi. Dolayısıyla genel averajda bu tip skorlar da önemli olacak."

"Bu maç bizim için öncelik maç değildi ama puan ve sıralama açısından önemliydi. Deplasmanda iki maçımızı da kazandık. Şimdi 3. deplasman maçına gideceğiz. Umarım orada da iyi bir maç olur. Kazanmak istiyoruz. En kötü ihtimalle beraber ayrılmamız bile bize bir avantaj getirebilir. Letonya ve Karadağ maçlarıyla kaybettiğimiz bazı avantajlar var. Hollanda maçını kazanırsak çok daha büyük bir avantaj yakalarız. Hedefimiz o."

"Sahada oynanan futbolu; rakibin oyunu, oyun tarzı, kendi oyunumuz, zemin, hakem, hava durumu her şey etkileyebilir. Dün de idman yaparken bazı oyuncular rahatsız oldu. İlk 11'de olmayan bazı oyuncuların tereddütleri de vardı. Adaptasyonları oldu, oynadılar. Dün antrenmanda daha iyi işler yaptık. Çünkü suni çimin top oynarken bir farklılığı var. Rakip güçlü olmadığı için etkinliğimiz oluyor ama topun kullanımında çok hatalar oldu. Onu da biraz zemine bağlamak lazım. Ne olursa olsun sahada duruş, pozisyon almak, etkili olmak bu tip sahalara da hazır olmak zorundayız. Tabii Hollanda maçı farklı olacak. Hem zemin, hem rakip... İyi bir takım, iyi oyunculardan kurulu... Bizim oyuncularımız da farklı oynayacak. Bunu biliyorum, bekliyorum da... Bu maça bakarak Hollanda maçını değerlendirmek doğru değil. Karadağ da bize karşı oynarken daha hırslı ve dinamikti ama orada dağıldı. Bunlar oluyor futbolda... Geçmişteki maçların önümüze koyulmasından çok Hollanda maçında nasıl kazanırız onun hesabını yapacağız. Oyuncularımızın da motivasyonunun daha üst seviyede olacağını düşünüyorum"

Sıradaki Haber
A Milliler, Cebelitarık maçına hazır
Yükleniyor lütfen bekleyiniz