Futbol

Şenol Güneş: İtalya'yı yenebiliriz

01 Ocak 2020 Çarşamba 20:08 - Son Güncelleme 01 Ocak 2020 Çarşamba 20:33

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020 hedefleri ve futbol dünyasıyla ilgili açıklamalar yaptı. İtalya maçını kazanabileceklerini kaydeden Güneş, "Türk futbolunda borçlanmanın en büyük nedeni yabancı futbolculardır" dedi.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak A Milli Futbol Takımımızda teknik direktör Şenol Güneş, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

"Yeni bir futbol kültürü oluşturuyoruz. İtalya'yı yenebiliriz"

Sabah gazetesine konuşan Ay-yıldızlıların teknik direktörü, Türkiye'nin tüm büyük organizasyonlarda yer alması gerektiğini kaydetti.

Açılış maçı olan İtalya karşılaşmasını işaret eden Güneş, "Dünyanın gözünün orada olacağı bir maç olacak. Hem sportif olarak hem de tanıtım olarak bize büyük görev düşüyor. Yeni bir futbol kültürü oluşturuyoruz. İtalya'yı yenebiliriz" ifadelerini kullandı.

"Yusuf Yazıcı'nın sakatlığına üzüldüm. Kadroda büyük değişiklik olmayacak"

Tecrübeli teknik adam, dev turnuvaya gideceği kadroda büyük değişiklikler yapmayacağını kaydetti.

Yusuf Yazıcı'nın sakatlığına üzüldüğünü söyleyen Şenol Güneş, "Bir-iki oyuncu girebilir. Eldeki grafiğe, sakatlığa bağlı bir durum. Ama kadro iskeleti aşağı yukarı bu olacak diyebilirim. Ne yapacağız, savunmamızı aynı tutacağız ama hücum fonksiyonlarını geliştireceğiz." dedi.

"Biz ev sahibi olacağız" 

Turnuvada maçları oynayacağımız Azerbaycan hakkında da yorum yapan Güneş, "Azerbaycan'da oynayacağımız için mutluyuz ama yolculuk olarak dezavantajı da var. Bakü-Roma hattını kimse istemiyordu. Seyahat uzun geliyor ama sorun değil, biz ev sahibi olacağız." diye konuştu.

Şenol Güneş, Türkiye futbol piyasası hakkında da çarpıcı açıklamalar yaptı.

"Türk futbolunda borçlanmanın en büyük nedeni yabancı futbolculardır"

Özellikle yabancı oyuncuların yarattığı borçlanmaya işaret eden Güneş, "Bugün 14 milyar borcu olan kulüplere 15 milyar versek yarın o borç 30 milyar olur. Kulüplerde 14 yabancı var. Yabancıya karşı değilim ama bu şekilde karşıyım, hiçbir kriteri yok. Bu borçların büyük sebebi yabancı futbolcular. Aslında futbol ekonomisi kötü değil. O kadar çok büyüdü ki kulüpler şirket halini almadığı müddetçe düzelmesi zor." diye konuştu.

Kitap yazmayı düşünüyor

Şenol Güneş son olarak, teknik direktörlük kariyerini noktaladığında bir kitap çıkarmayı düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
U14 Milli Takımı için Malatya'da seçme yapıldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz