Futbol

Şenol Güneş: Stresli bir maç oynadık

12 Ekim 2019 Cumartesi 00:36 - Son Güncelleme 12 Ekim 2019 Cumartesi 01:00

A Milli Futbol Takım teknik direktörü Şenol Güneş, 1-0 mağlup ettikleri Arnavutluk karşılaşması sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Tecrübeli teknik adamın konuşmasından satır başları:

"Ülke olarak zor günler geçiriyoruz. Stresli bir maç oynadık, bütün taraftarlarımızı tebrik ediyorum, oyuncularımın alnından öpüyorum. Olağanüstü zor bir dönemden geçiyoruz. Böyle bir dönemde stresli ve zor bir maç oynadık. Oyundaki eksiklerimizi, attığımız golle giderdik. Bütün taraftarlara teşekkür ediyorum. Aslında bu maçta çok da analiz yapmak istemiyorum. Futbol bile konuşmamamız gerekirken burada kravat konuşuyoruz. Sponsorumuz gönderdi. Bugün bunu giydim. Haftaya başka siyah giyeceğim. Bunlar çok anlamsız, gereksiz şeyler. 

"Terörü büyütenler, inşallah o kan içinde boğulurlar"

Şehitlerimiz var. Şehitlerimize sebep olanlara Allah daha beterini versin. Bu acıyı biz paylaşırken, onların da bu acıyı tatmasını diliyorum. Bundan beslenen birileri var. Dünyanın hiçbir yerinde insanlar ölmesin ama ülkemiz uzun yıllardır terörle mücadele veriyor. Böyle bir günde maç yapmak dahi zor. Ülkemizde ırk, dil, din ayrımı yapmadan herkesle birlikte yaşamaya hazırız. Terörü büyütenler, inşallah o kan içinde boğulurlar.

"Fransa maçı rahat oynayacağımız bir maç olacak"

Fransa maçı rahat oynayacağımız bir maç olacak. Bir an evvel şampiyonaya gitmek isteyen oyuncularımız var. Beklenti yüksek. Oyuncularımız sonuçlara katkı yapmak istiyor. Arnavutluk maçına final maçı dedik. Oyuncularımız bir an önce Avrupa Şampiyonası'na gitmek istiyor. Oyuncuların bireysel analizini yapmayacağım. Rakibe hücum ettiğimizde çok top kaybı yaptık. Futbol adına kısır bir maç oldu. Kazanmak önemliydi, sonuçta da kazandık. Bütün oyuncuları tebrik ediyorum.

"Bu tip maçları kazanmak önemli"

Arnavutluk ilk maça göre daha kompak oynuyorlar. İkinci ve üçüncü bölgede etkili bir takım. Defansını rahat bırakırsanız, uzun toplarla etkili çıkıyorlar. Bu maçı da kazansalardı şansları olacaklardı. Fizik olarak da iyi bir takım. Bu tip maçları kazanmak önemli. Bu da bir tecrübe. Katıldığımızda bu tecrübe ikiye katlanacak. Oynayamayan oyuncu da oynayabilir. Oyuncularımız iyi, iyi niyetli. Fenerbahçe'nin sahasında bütün takım taraftarlarının desteğini vurgulamak gerekir. Ne renk olursa olsun.

Sıradaki Haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan Millli Takım'ı tebrik etti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz