Futbol

Şenol Güneş: Yunanistan maçında 5-6 yeni oyuncu oynatabilirim

28 Mayıs 2019 Salı 15:57 - Son Güncelleme 28 Mayıs 2019 Salı 17:13

TRT Spor'a konuk olan A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Yunanistan karşısında 5-6 yeni oyuncu oynatabilirim." dedi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, TRT Spor'da katıldığı özel yayında Levent Özçelik'in sorularını yanıtladı. 

Beşiktaş ile güzel günler geçirdiğini vurgulayan Güneş, "Zaman zaman iyi ve kötü günlerimiz oldu. 4 senede alışkanlıklarınız oluşuyor. Kader birliği yapıyorsunuz. Oradan ayrılmayı söz olarak söyledik ama gerçekleştirmeyi hiç aklıma getirmemiştim." dedi. 

Milli takımla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Güneş, Yunanistan karşısında kadroda 5-6 yeni oyuncu oynatabileceğini söyledi. 

İşte Şenol Güneş'in açıklamaları:

"Bana o duyguları milyonlar veremez"

"Kasımpaşa maçında bana plaket verildi, uğurlandım. Sayısı size göre az, bana göre fazla olan çok kaliteli bir taraftar grubu beni uğurladı. Bana o duyguları milyonlar veremez. Maç oynandıktan sonra odamı boşaltmam gerekiyordu. Kasımpaşa maçından sonraki sabah yine oraya gittim. Yine alışkanlığımı gerçekleştirdim. Orada odamı boş görmek de ayrı bir burukluktu."

"Nihat Özdemir görevde olmamdan memnun olduğunu söyledi."

"Ben milli takımda görevliyim. Ama Beşiktaş antrenörü olarak buradayım. Resmi yazı yazıldı. Bir seferberlik emri gibi düşünün. Size bir emir geliyor ve göreve geliyorsunuz. Bir prensip anlaşması var ama vazgeçilebilir. Bunlar mümkün. Yarın ne olacağını bilemeyiz. Beşiktaş’ta halen devam ediyor görünüyorum. 1 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere konuşuldu. Benle ilgili bir konu yok. Görevim bitince milli takım benim için cazip dedim. Ben eski TFF ile anlaştım. Yeni gelen yönetim ben sizinle devam etmek istemiyorum diyebilir mi? Diyebilir. Ama öyle bir sıkıntı görünmüyor. Milli takım olağanüstü bir yer. Olağanüstü bir durum. Nihat Özdemir henüz 'Hayırlı olsun' demez. Kimin seçileceğini bilmiyoruz. Ancak, görevde olmamdan memnun olduğunu söyledi."

"Türk futboluna yıllarımı verdim"

"Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası’na gitme ihtiyacı var. Benim için de Türkiye için de uzun bir aradan sonra Dünya Kupası’na katılma durumu var. Saha sonuçlarını kovalayacağız. Bu olması gereken. Türk futboluna yıllarımı verdim."

"Kulüplerin yapısının değişmesi gerekiyor"

"Sorunlara sırtımı dönerek bana ne demem. Türk futboluna katkı yapma adına yeni fikirler üretmek gerekiyor. Kulüplerin yapısının değişmesi gerekiyor. Biz işin bir tarafındayız. Ben gelince Türk futbolunu değiştiririm diyemezsin. Şu anda milli takımda yarışmak için varım. Genç oyuncu aldım ama faydalanmak için aldım. Futbolcu altyapıda yetişir. Orası ayrıca dizayn edilmeli."

"Kulüplerin kurumsal yapısının oturması lazım"

"Kulüplerin kurumsal yapısının oturması lazım. Ekonomik olarak denetim var mı? Yok. Bütün kulüplerde hocaların alacakları var. Neden? Kimle yarışmak istiyoruz? Fransa ile İtalya ile yarışmak istiyoruz. Onlarda sorun var mı? Yok. Ortada bir düzensizlik var. Ortada bolluk var ama bir karmaşa da söz konusu. Eğitim, tesis, ekonomi önceki yıllara göre daha yukarıda. Bazen bazıları için bunlara varlık iyi gelmedi deniyor. Üreten adama, bu yapamaz deyip kovmak var."

Levent Özçelik'in "Yardımcılarınızı siz mi seçeceksiniz?" sorusuyla ilgili

"Ben hayatım boyunca, özgür olup aynı zamanda sorumlu oldum. Yardımcı mevzusunu sorun yapıyoruz. Sen milli takımı izliyor musun? Anlat bana. Al işte sana yardımcı. Benim yardımcımdan çok, takıma katkı yapacak birini almak lazım. Birini alırsınız yeter, yetmezse ikinciyi alırsınız. O da yetmezse üçüncüyü alırsınız. Önemli olan katkı yapacak kişiyi bulmak. Şu an zaten yardımcım var."

"Her maç için 23 kişi bildirmek zorundayız"

"Her maç için 23 kişi bildirmek zorundayız. Çağırıp da oynatamadığım oyuncuları da görmek istiyorum. 25 kişi olabilir. Maçtan önce 23’e iner. 2 maç olduğu için fazla oyuncu aldım. Çok sorunlarımız var. Ayrı ayrı konuşulacak konular var. Galatasaray’da Emre Taşdemir oynamıyor. Sakatlıktan kurtuldu ve sağlıklı ise görmek isterim. Bursaspor da küme düştü. Üzüldüm. Oradan da Umut Meraş’ı aldık. Her yerden oyuncu var."

"10 yılda çıkan bir oyuncuyu 10 günde bitiriyoruz."

"Oyuncu karakteri önemli. Teknik oyuncuy ile fiziki özelliklerini kullanan oyuncular farklı olabilir. Türk oyuncuların İspanya Ligi’ne daha uygun olduğunu düşünüyorum. En üst seviyede marka değeri olan Arda Turan İspanya’ya gitti. Bu yaşta kaybolması doğru değil. Eğitim sadece çocukken yapılmıyor. İlişkileri iyi düzenlemesi de önemli bir oyuncunun. 10 yılda çıkan bir oyuncuyu 10 günde bitiriyoruz."

"Burak Yılmaz da bir insan"

"Dışarıdan bakarak, antrenmanla oyuncunun formunu tarif etmek yanlış olur. Bütüne bakmak lazım. Burak Yılmaz da bir insan. Onu mükemmel bir insan yerine koyuyoruz. Hata elbette yapabilir. Burak çalışma olarak geldiğinden beri faydalı. İyi gidiyor. Son 3 maçtır beklediğimin altında ama sıkıntılı bir dönem geçirdi."

"Yunanistan maçında 5-6 yeni oyuncu oynatabilirim"

"Burak Yılmaz ve Dorukhan Toköz, Yunanistan maçında olmaz, kaleci değişik olabilir. 5-6 yeni oyuncu oynatabilirim. Sağ bekte Sangare oynar, sol bekte Umut oynar. Emre Taşdemir'in bir gerginliği var, onun durumuna bakacağım. Nazım Sangare’yi tanımıyorum dedim. Doğru. Ama tanımak ne demektir? Birlikte vakit geçirmediğim kişiye de tanımıyorum anlamında söyledim. Olay bundan ibaret. Hedeflerimize gelince elbette tüm maçları elbette kazanmak istiyoruz." 

"Türkiye futbol dünyasında diğer ülkelere göre geride"

"Türkiye futbol dünyasında diğer ülkelere göre geride. Almanya uzun yıllar yatırımlar yaptı ama sıkıntı çekebiliyor. Bizim güzel sahalarımız var. Ama semt sahaları, çocukların oynayacağı alanlar yapmalıyız. Biz çocukken şanslıydık. Teneke ile oynuyorduk ama dar sokakta oynayabiliyorduk. Öyle alanlar bulamıyoruz. Ama akademiler kurulabilir. Belli merkezlerde olabilir. Bir üretim fabrikası gibi. Hem okuyan hem de yetişen oyuncu açısından söylüyorum."

Kaynak: TRT Spor

 

 

 

Sıradaki Haber
Sokol Cikalleshi'ye milli davet
Yükleniyor lütfen bekleyiniz