Futbol

Şok olayla ilgili flaş açıklamalar...

08 Ekim 2014 Çarşamba 15:00 - Son Güncelleme 08 Ekim 2014 Çarşamba 17:47

Hakan Çalhanoğlu'nun babası olayı doğruladı ve Terim'e yüklendi. Beşiktaş ise...

Milli Takım kampında yaklaşık 1 yıl önce yaşandığı iddia edilen "silah çekme" olayı ile ilgili art arda flaş açıklamalar geldi.

Olayı doğrulayan Hakan Çalhanoğlu’nun babası Hüseyin Çalhanoğlu, bildiği halde sorunu çözmediğini iddia ettiği Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e yüklendi. Beşiktaş Kulübü'nden ise Hakan Çalhanoğlu'nun babasının, futbolcuları Gökhan Töre ile ilgili açıklamalarına tepki geldi. "Gökhan Töre'nin yanındayız" denilen açıklamada, bu tür haber ve yorumların milli maçları olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulunuldu.

Ne olmuştu?

A Milli Futbol Takımı'nın 15 Ekim 2013’teki Hollanda maçı öncesinde kamp yaptığı otelde, Beşiktaşlı Gökhan Töre’nin, Bayer Leverkusen’den takım arkadaşları Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Toprak’a silah çektiği iddia edilmişti.

Bir yıldır tartışılan bu olay, Gökhan Töre’nin Letonya ve Çek Cumhuriyeti maçları için aday kadroya davet edilmesi ve Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Toprak'ın da “sakatlık” raporu göndererek kadrodan çıkarılması sonrasında yeniden gündeme geldi. Hakan ve Ömer'in bu şok olay nedeniyle Milli Takıma gelmediği iddia ediliyor. İkilinin “Aynı takımda Gökhan Töre ile forma giymeyiz” dedikleri ileri sürülüyor.

Söz konusu olayla ilgili Hakan’ın babası Hüseyin Çalhanoğlu'dan flaş bir açıklama geldi.

Hakan Çalhanoğlu'nun babası olayı doğruladı

Suskunluğunu bozan Hüseyin Çalhanoğlu, Gökhan Töre’nin oğlu ve Ömer’e silah gösterdiğini doğruladı.

"Fatih Hoca 1 yıldır susuyor"

Hürriyet gazetesine konuşan Hüseyin Çalhanoğlu, "Biz, bu konuda Fatih Terim’den bir açıklama bekliyoruz. Hoca’nın tüm olanlardan haberi var. Bakın, Fatih Hoca’nın oğluna biri silah sıkmaya kalkmış olsa ne olur? Ben bir babayım. Fatih Hoca’nın aramasını beklerdim. ‘Bu olayı yatıştıralım’ gibi bir girişimde bulunmasını beklerdim. Ancak Fatih Hoca 1 yıldır susuyor. Bu olaydan Milli Takım’ın zarar görmemesi adına sustuk, konuşmadık, aramasını bekledik" ifadelerini kullandı.

Hakan sakat mı, yoksa...

"Hakan, Gökhan Töre kadroya çağrıldığı için mi gelmedi?" sorusuna ise Baba Çalhanoğlu, "Biz hiçbir zaman milli formadan kaçmayız. Zaten benim çocuğum hep fedakarlık yaptı. Sakat sakat da oynadı. Hakan şu an sakat olduğu için milli takıma katılamadı" şeklinde yanıt verdi.

Baba Çalhanoğlu, "Sonuçta olayın içinde silah var" diyerek, Gökhan Töre'nin milli takım kadrosuna çağrılmaması gerektiğini söyledi. 

Beşiktaş'tan Çalhanoğlu'na tepki, Töre'ye destek

Beşiktaş Kulübü ise Hakan Çalhanoğlu'nun babasının, futbolcuları Gökhan Töre ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, bu konuda çıkan haber eleştirilerek Gökhan Töre'ye destek verildi.

Milli futbolcu Gökhan Töre ile ilgili son günlerde basında yer alan haberlerde ve bir gazetedeki röportajda, Türk futbolu için gelecek vaat eden Gökhan Töre ve Hakan Çalhanoğlu'nun hem takımdaşlık hem de arkadaşlık duygularına zarar verici ifadeler yer aldığı belirtilen açıklamada, "A Milli Futbol Takımımızın EURO 2016 Grup elemelerinde Çek Cumhuriyeti ve Letonya ile oynayacağı kritik maçların öncesinde, bu tür haber ve yorumların milli maçlarımızı olumsuz etkileyebileceği aşikardır. Gökhan Töre ve Hakan Çalhanoğlu'nu A Milli Futbol Takımımızın başarıları için kazanmaya çalışmanın gerekli olduğu bu dönemde, her iki oyuncunun da göreceği zararlar dikkate alınmadan yapılan haberler ve röportajların kimseye fayda sağlamayacağı ortadadır" denildi.

Hakan Çalhanoğlu'nun babası ile yapılan röportajdaki tutarsız ifadelerin de dikkat çekici olduğu vurgulanan açıklama, şöyle devam etti:

"İddia edilen olay nedeniyle Hakan Çalhanoğlu'nun kampa katılmadığını ifade eden baba Çalhanoğlu'nun, bir başka soruda Hakan'ın sakatlığı nedeniyle kampa gitmediğini söylemesi bu röportajın çelişkilerle dolu olduğunu gözler önüne sermektedir. Yönetim kurulumuz, futbol şubemiz, teknik kadromuz ve de futbolcu arkadaşları olarak oyuncumuz Gökhan Töre'nin yanında olduğumuzu, ona her zaman destek vereceğimizi belirtir, A Milli Futbol Takımı'na önemli katkılarıyla milli gururumuz olan Gökhan Töre'nin, basın yoluyla yıpratılmasının kimseye faydası olmayacağını tekrar hatırlatırız."

Sıradaki Haber
TFF dev sponsorluğu uzattı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz