Futbol

"Sözüm var, mukavelem yok"

10 Ekim 2013 Perşembe 18:34 - Son Güncelleme 10 Ekim 2013 Perşembe 20:09

Fatih Terim, Estonya karşılaşması öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

A Milli Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Fatih Terim, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda yapacağımız Estonya karşılaşması öncesi açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim'in açıklamaları şöyle:

"İbrenin hangi tarafa dönecegini bilmiyorum ama bizim kazanmamazı gerektiğini biliyoıruz. Türk milli takımı da belirli yerlere gelmek istiyorsa bu tip maçları geçmeli. Tabi ki bu futbol ama kazanmak için her şeyi deneyeceğiz."

"Biz genel olarak baskı altında olacak tarafız ancak maçta hiçbir bahaneyi ileri sürmeden oynamalıyız ve kazanmalıyız. Böylece Hollanda maçını play off öncesi final maçı haline getirebiliriz."

"Hollanda'yı neredeyse yenmek üzere olan bir Estonya'dan söz ediyoruz. Bunun için dikkatli olmalıyız."

"Ben futbol hayatımda o kadar çok sebebe ve bahaneye sığınan bir nesilden geliyorum ki antrenörlüğüm döneminde bunları kaldırmak için çok uğraştım."

"Sahada olanın sahada kaldığı derbi sonrası futbolcular sorunları kendi aralarında da çözer. Bana yansıyan herhangi bir şey olmadı. Daha değişik bir atmosfer yarattığını düşünmüyorum."

"Eger iyi bir insanız, kalbiniz temizse ve işinizi iyi yapmak için çalışıyorsanız Allah size yardım eder. Ama bizim de gereğini yerine getirmemiz gerekiyor, oyuncularıma bunu söylüyorum. Şimdi herkes çok ümitli. Bunun öncesinde Avrupa Şampiyonası kuralarını bekliyorduk."

"Takımlardaki dalgalanmalar, milli takımlara da yansıyacaktır. Milli Takım oyuncusu ile takım oyuncusu farklı olabiliyor. Bazen takımında oynayan Milli Takım'da oynayamıyor. Bazen de takımında oynamayan Milli Takım'da oynayabiliyor. Bir denge kurmaya çalışıyoruz."

"Bir aylık süre içinde aynı takımı bulamıyoruz. Kulüplerin haftada üç maç yapmalarını milli takım için yeğlerim."

"Milli Takım oyuncuları çok zeki oyunculardır. Çok çabuk adapte oldular."

"Oyun büyük bir ihtimalle bizim baskımız altında geçecek. "Endişelerimden bir tanesi, sakin olmamız lazım. Diğer sonuçlar da ilgilendiriyor ama her şeyin başı bizim kazanmamız. Belirli bir oyun planımız, sistemimiz ve taktiğimiz var. Telaş ve panik inşallah olmaz. Bunu da saha içindeki tecrübeli oyuncular halledecek inşallah."

"Ben çok ümitliyim. Oyuncularıma güveniyorum. Oyuncuların zevk alması önemli. Bence play off'u hakettiler."

"Bu kez değişik bir uygulama yapacaktım, vazgeçtim. Bir tarafa normal bir kadro, dört tane de yedek oyuncu belirleyecektim. Bu uygulamayı yeni şampiyonaya bıraktım. Bunun yanında eğer değişiklik yapacaksak dokuz tane kart sınırında olan oyuncumuz var; maçtan sonra yapacağım."

"Şu anda Estonya ve Hollanda maçlarına konsantre oldum. Bu, son iki buçuk yılda ve özellikle son iki buçuk haftada yaşadıklarımı hiç paylaşmayacağım anlamına gelmiyor. Ulu orta her yerde Galatasaray'ın konuşulmasına izin vermeyeceğim. Uygun bir zamanda Galatasaray geleneklerine uygun bir şekilde düşüncelerimi açıklayacağım."

"Haberlere temkinli yaklaşın. Yakın bir zamanda kimsenin aklında soru işareti kalmayacak."

"Mayıs'a kadar sözüm var, mukavelem yok."

"Kazanmak için oynayacağız. Amacımız öncelikle üç puan. Oyunda hiçbir şeyi yeterli görmeyeceğiz."

"Öyle bir maç geçer ki oyun kontrolünüz altındadır ama gol olmaz. Rakip de kontraatağa çıkabilecek bir takım. Onun için de bir oyun planımız hazır."

Sıradaki Haber
Davala ve Şaş'ın yeni görevi...
Yükleniyor lütfen bekleyiniz