Futbol

Stefan Kuntz: Bu maçlar bizi ileriye taşıyacak

10 Aralık 2021 Cuma 18:12 - Son Güncelleme 10 Aralık 2021 Cuma 19:52  |  Kaynak : AA

Milli takımın Dünya Kupası Elemeleri play-off turunda oynayacağı Portekiz ve olası İtalya müsabakalarını değerlendiren Kuntz: "İtalya Avrupa şampiyonu, Portekiz güçlü bir takım. Sonu ne olursa olsun bu maçlar bizi ileriye taşıyacak." dedi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, markalar dünyası ile spor sektörünün bir araya geldiği "Brand&Sport Summit 2021"e katıldı.

Organizasyonda açıklamalarda bulunan Kuntz, "Göreve geldiğimden bu yana değişmeyen bir şey var. Burada olmaktan hala gurur duyuyorum. TFF'nin desteğini her zaman arkamda hissediyorum. Hamit'le iş birliğimiz profesyonelce devam ediyor. Müthiş bir ekibe sahibim. Letonya maçındaki son dakika zaferimiz bize çok büyük öz güven sağladı. Önemli bir dönüş noktası oldu. Takımda bir şeyler oluşmaya başlıyor. Bu henüz küçük bir filiz. Mart ayında çok önemli bir adım bizi bekliyor. Bu durumdan çok memnunum. Ne kadar iyi olduğunu en iyilerle boy ölçüştüğünde anlarsın." ifadelerini kullandı.

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı finalinde Portekiz, bu maçı kazanmaları durumunda ise İtalya-Kuzey Makedonya eşleşmesinin galibiyle finalde karşılaşacak olmalarıyla ilgili Stefan Kuntz, "Takımımız oldukça genç. EURO 2024'ü de hedef olarak gözden kaçırmak istemiyoruz. En iyi takımlarla rekabet düzeyinde maçlara çıkabilmek daha iyi olacaktır. İtalya ve Portekiz. İkisi de güçlü ve zor takımlar. Sonuç ne olursa olsun bizi daha ileriye taşıyacak maçlar olacak." diye konuştu.

"Kendi yolumuzu bulmamız ve altyapıyı geliştirmemiz gerekiyor"

Türkiye'de yerli oyuncuların eğitimine ağırlık verilmesi gerektiğini ve bunun gerçekleşmesi halinde milli takımların daha başarılı sonuçlar alacağına inandığını vurgulayan Alman teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de oyuncuların eğitimi iyi olursa milli takıma daha faydalı olacaktır. 'Kaç yabacı oyuncu olacak?' sorusu önemli değil. Türk oyuncular daha iyi olursa milli takım da iyi olur. Türk futbolcuların eğitimine daha fazla yatırım yapılması gerektiğini düşünüyorum. Eylül sonunda çalışmaya başladık ve 35 canlı maç izledik. Buna yakın maçı da banttan takip ettik. Her oyuncuyu tanıyoruz. Kimsenin sosyal medyada kendisini bize tanıtması gerekmiyor. Maçta kendisini iyi göstermesi lazım. Kenan Koçak Türkiye'deki takımların teknik direktörleriyle iletişim halinde. Hamit, Kenan ve ben, teknik direktörlerle konuştuk. Yusuf Sarı ve Barış Alper Yılmaz'ı kadroya kattık. Son 4 maçımızdan bazı küçük istatistikler çıkardık. Topu biraz önde kazanıyoruz. Son kısımda daha çok karşı sahada oluyoruz. Baskıyla top kazanmada adım atıyoruz. 6 yeni oyuncumuz var. Bunlardan 5'i 1998 doğumlu ve sonrası. Genç oyuncuları destekliyoruz. Ocak ayı sonunda maç yapılmayacak bir hafta var. Bu haftada çok kulüp gezmek istiyorum. Kendi yolumuzu bulmamız gerekiyor. Altyapıyı iyi geliştirmek gerekiyor."

Türkiye'de hakem kararlarına futbolcular tarafından fazla tepki gösterildiği aktaran Kuntz, "Uluslararası düzeyde maçlardaki oyunculara baktığımda tablo buradan farklı. Burada hakem bir karar veriyor, yedek kulübesinde 7-8 kişi ayağa fırlıyor. Buna şaşırıyorum. Ben büyük saygı görüyorum. Aynı saygının hakeme de gösterilmesi gerekiyor. Hakemlik zor bir iş. Hakemin kararının tartışma konusu edildiğini görüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
U18 Milli Takım aday kadrosu açıklandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz