Futbol

Stefan Kuntz: Kontrollü hücum edeceğiz

12 Kasım 2021 Cuma 16:50 - Son Güncelleme 12 Kasım 2021 Cuma 18:28  |  Kaynak : TRT SPOR

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 9. hafta maçında Cebelitarık'ı konuk edecek olan A Milli Futbol Takımımızın Teknik Direktörü Stefan Kuntz, "Cebelitarık karşısında kontrollü bir hücum oyunu benimseyeceğiz" dedi.

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 9. hafta maçında Cebelitarık'ı konuk edecek olan A Milli Futbol Takımımızın  teknik direktörü Stefan Kuntz, TRT SPOR'a özel açıklamalarda bulundu.

Kontrolü elden bırakmayacaklarını belirten Kuntz, “Ölümüne hücum etmeyeceğiz. Kontrollü oyun ve hücumun karışımını yapacağız. Oyuncularım iyi çalıştı, kontrollü bir hücum benimseyeceğiz.” dedi.

Cengiz Ünder'in aday kadrodan çıkarıldığını, Abdülkadir Ömür'ün de Cebelitarık karşısında oynayamayacağı belirten tecrübeli antrenör, "Aklımdaki 11 belli ama idmandan sonra son şeklini vereceğiz" sözlerini kullandı.

Stefan Kuntz, TRT SPOR'a özel açıklamalarını şu ifadelerle noktaladı:

“Yüzde 100 kapasite ile oynayacak olmamız çok sevindirici. İzleyenlere iyi bir karşılaşma seyrettirmek istiyoruz. Sabır gerekebilir ama sonunda sahada başlayan ve tribünlere yayılan bir mutluluk, kutlama dalgası olmasını istiyoruz.”

"Kulüp çiplerini çıkararak Milli Takım çiplerini taksınlar..."

Stefan Kuntz, basın mensuplarına yaptığı açıklamalara ise şöyle giriş yaptı:

"Bir teknik direktör olarak müdahale edebileceğiniz şeyler var, edemeyeceğiniz şeyler var. Letonya maçındaki zaferden çıkan özgüvene müdahale edemiyorsunuz. Bir önceki maçın analiziyle başlıyoruz ki kulüp çiplerini çıkararak Milli Takım çiplerini taksınlar... O yüzden bir önceki Milli maçta neleri beğendiğimizi, neleri hayata geçirebileceğimizi konuştuk."

"Bu ekibi motive etmene gerek yok"

Üzerinde hissettiği baskıya değinen Kuntz, "Ben baskıyı istiyordum. Bunun altına girmek benim şahsi kararımdı. Bu ekibi motive etmene gerek yok. Türk Milli Takım oyuncuları ülkeleri için oynamayı çok seviyorlar. Seyircileri mutlu etmek istiyorlar. Bu motivasyonu artırmak için benim bir şey yapmam gerekmiyor. Tek yapılması gereken şey, buradaki duygusallık ve disiplini birbiriyle iyi birleştirmek. Zihnen güçlü kalmak istiyoruz." dedi.

"Ferdi'ye saygı duymamız gerek"

Alman teknik direktör, Ferdi Kadıoğlu'nun Milli Takım tercihine ilişkin "Üç çocuğunuz var ve hangisini daha çok sevdiğinizi soruyorlar. Ferdi'nin durumu buna çok benziyor. Biz ona isteğimizi gösterdik ama zamana ihtiyacı varsa buna saygı duymamız gerek." ifadelerini kullandı.

Forvet oyuncuları ve gol gerekliliği üzerine konuşan Kuntz, şunları söyledi:

"Bizim birinci forvetimiz Burak ama Serdar da var, Almanya'dan tanıdığım Kenan da var, Halil de var. Bunlar gol atabilen oyuncular. Gol atılamaması her zaman forvetlerden kaynaklanmıyor. Diğer oyuncuların iyi asist yapmaları, iyi orta açmaları gerekiyor. Onlara çok sayıda şans yaratmak da önemli. Ancak bundan sonra değerlendirebiliriz."

"Hakan Çalhanoğlu'na sahip olduğum için memnunum"

Hakan Çalhanoğlu'nun kulüp ve Milli Takım performanslarını değerlendiren Kuntz, "Kulüplerde başka bir oyun ve anlayış var, Milli Takım'da farklı bir oyun ve anlayış var. Burada oyuncuların üzerine bir baskı geliyor, çünkü vatanları için oynuyorlar. Hakan Çalhanoğlu hem sahada hem de saha kenarında herkese örnek olacak bir oyuncu. Çok esnek bir futbolcu. Böyle bir oyuncum olduğu için çok memnunum. Yarın Hakan'ın iyi bir performans çıkaracağını düşünüyorum." sözlerini kullandı.

Sıradaki Haber
Ribas: Türkiye, üst seviye bir takım
Yükleniyor lütfen bekleyiniz