Futbol

Stefan Kuntz: Yeni bir sistem uyguluyoruz

28 Mart 2022 Pazartesi 17:44 - Son Güncelleme 28 Mart 2022 Pazartesi 18:37  |  Kaynak : TRT SPOR

A Milli Futbol Takımımızın teknik direktörü Stefan Kuntz, İtalya maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

A Milli Futbol Takımımız, yarın saat 21:45'te İtalya ile karşılaşacak.

Maç öncesi teknik direktör Stefan Kuntz, basın mensuplarının karşısına çıktı.

Kuntz, üçlü savunma formasyonuna yönelik soruya "Bir antrenörün görevi, kendi oyuncularının özelliklerine ve becerilerine uygun sistemi bulmaktır. Bildiğiniz gibi birçok oyuncumuzu ziyaret ettim ve sohbetlerimizde sistem konusu da gündeme geldi. Çağlar, Merih, Ozan gibi oyuncularımız üçlü formasyonla oynamaya alışkınlar. En iyi savunmacılarımız bu formasyonla kulüp maçlarına çıkıyor. Zaten oyuncularımla yaptığım görüşme sonrası onların da hoşuna giden bir sistem olduğu için uyguluyoruz." cevabını verdi.

Portekiz maçına ve futbolcuların yeni sistemine değinen Alman çalıştırıcı, şunları söyledi:

"Devre arasında takıma yaptığım temel eleştiri, galibiyete inanmamaları ve yeterli cesareti göstermemeliydi. Onlara eski sistemle oynamak isteyip istemediklerini sordum. Hepsi bana tek ihtiyaçlarının cesaret olduğunu belirttiler. Ben medyadan ve yorumculardan gelen bütün fikirlere saygı duyuyorum ama böyle bir değişiklikten sonra tabii ki zaman lazım. Bilmenizi isterim ki takımımızda hiç kimse bu değişiklikten rahatsız değil."

"Salih Özcan'ı Olimpiyatlara götürmek istedim"

Milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanan Salih Özcan hakkında görüşleri sorulan Kuntz, şu yanıtı verdi:

"Mayıs'ın sonunda Almanya U21 milli takımı ile Avrupa Şampiyonası'nda mücadele ettik. Aslında o turnuvadan sonra Salih Özcan'ı Olimpiyat Oyunları'na götürmek istedim ama Köln'de ilk 11 oyuncusu olabilmek için fiziki çalışmalar yapması gerektiğini belirtti. A Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevine getirdikten sonra kendisi bana telefon etti. Salih'e teşekkür etmek istiyorum. Kararını verme konusunda netti ve ailesi de ona çok destek oldu. Sürece olumlu katkısı olan Köln'e ve hızlı bir çözüm getiren TFF yetkililerine teşekkür ediyorum."

Tecrübeli teknik direktör, yeni formasyonun genç takımlarda uygulanması konusunda "Alt yaş gruplarının hangi sistemle oynayacağı biraz daha Hamit Altıntop'un alanına giriyor ama U21 Milli Takımımız da üçlü sisteme alışkın olursa bu bizim için iyi olur." dedi.

"Türkiye'nin iyiliği için en iyi oyuncuları seçmek durumundayım"

Bir muhabirin "Soner Dikmen'i neden seçmediniz? Berkan Kutlu yerine alınabilir miydi?" sorusunu değerlendiren Kuntz, şu ifadeleri kullandı:

"Berkan Kutlu Avrupa kupalarında birçok karşılaşmada tecrübe edindi ve kendisi solak. Bu bizim için önemli bir kriter. Ben Milli Takım antrenörüyüm ve Türkiye'nin iyiliği için en iyi oyuncuları seçmek durumundayım. Bazı kulüplerin iyiliği için en iyi oyuncuları seçmek durumunda değilim."

Burak Yılmaz'ın Milli Takım'ı bırakması sonrası Deniz Undav'ın çağrılıp çağrılmayacağı yönünde fikirlerine danışılan Kuntz, "Biz aslında aday kadroyu açıklarken Umut'u da Deniz'i de izledik ve tercihimizi Umut'tan yana kullandık. Kapımız, performansına bağlı olarak Deniz'e de açık." dedi.

Sıradaki Haber
Hakan Çalhanoğlu: Çok çalışmamız gerekiyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz