Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

Terim "Altın nesil" peşinde

18 Kasım 2013 Pazartesi 10:01

Fatih Terim, Milli takımda reform için 1993’ü örnek alacak.

2020’ye kadar A Milli Takımımızın başına geçen Teknik Direktör Fatih Terim, 20 yıl önce yaptığı gibi yeni bir altın nesil oluşturmayı hedefliyor.

Fatih Terim, 1993’te partneri Rasim Kara’yla birlikte tüm Türkiye’yi tarayarak belirlediği 315 genç arasından en iyilerini seçerek o sene Olimpik Milli Takımımızı Akdeniz Oyunları’nda şampiyonluğa taşımıştı. Zidane, Thuram ve Blanc’lı Fransa’yı yenerek dikkatleri üzerine çeken kadroda, henüz kimselerin adını bilmediği Rüştü Reçber, Hakan Şükür, Ogün Temizkanoğlu, Bülent Korkmaz, Alpay Özalan, Abdullah Ercan, Sergen Yalçın, Tugay Kerimoğlu, Emre Aşık, Arif Erdem ve Ergün Penbe gibi geleceğin yıldızları vardı. 1993’te temelleri atılan bu kuşak, 2002 Dünya Kupası’ndaki 3.lükle tarih yazmış, uzun yıllar başarılı sonuçlara imza atmıştı.

Geçtiğimiz cuma günü Ay-Yıldızlıları çalıştırmak için 3. kez imza atan Fatih Terim, ‘reform’ adını verdiği önümüzdeki döneme geniş bir futbolcu topluluğuyla girdi. Uzun bir aradan sonra Anadolu takımlarındaki yeteneklere şans tanıyan tecrübeli taktisyen, gerekirse PTT 1. Lig’in oyuncularını da davet edeceğini dile getirmişti. Hatta Terim, şu an Milli Takımlarda görev yapan eski öğrencisi Abdullah Ercan’ı amatörken kazandırdığını hatırlatmıştı. 61 yaşındaki teknik adam, Ercan’la yaşadığı diyaloğu şöyle anlatmıştı: “Abdullah Ercan hocamız bana biriyle ilgili düşüncesi olduğunu; ancak bu oyuncunun ikinci ligde bile forma giymediğini söyledi. Ben de dedim ki: İnanıyorsan neden çağırmıyorsun? Ben seni bulduğumda sen neredeydin? Beyoğlu Yeni Çarşı’daydın. Amatör ligden ilk gelen Abdullah’tır, Ümit Milli Takım’a. Bundan daha güzel örnek olmaz. Hemen çağır, olmazsa olmaz dedim.”

Her kategoriden kabiliyetleri yakın takibe aldıran Fatih Terim, 1-0 kazanılan Kuzey İrlanda ve yapılacak Belarus özel karşılaşmalarında 4 büyükler ve Avrupa’da top koşturan gurbetçiler haricinde şu isimleri düşündü: Serdar Aziz (Bursaspor), Tarık Çamdal, Aytaç Kara (Eskişehirspor), Koray Altınay Serkan Kırıntılı (Çaykur Rizespor), Uğur Çiftçi (G.Birliği), İshak Doğan (Karabükspor), Aydın Karabulut (Sivasspor), Bilal Kısa (Akhisar), Adem Büyük (Kasımpaşa).

Kaynak: ZAMAN

İLGİLİ HABERLER
Etiketler: Altın nesilFatih TerimMilli Takım