Futbol

TFF'den İzmir'e büyük müjde

28 Haziran 2015 Pazar 19:25 - Son Güncelleme 28 Haziran 2015 Pazar 19:32

"Milli maçları, Süper Kupa finallerini TFF olarak İzmir'e vermek istiyoruz''

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar, Türk futbolunun bir aile gibi olduğunu, bu ailenin büyümesi için kaldıkları yerden çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Koşar, geçen hafta gerçekleştirilen ve Yıldırım Demirören'in yeniden başkanlığa seçildiği TFF Olağan Seçimli Genel Kurulu'na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, son 8 yıldır federasyon yönetimlerinde yer aldığını, Türk futbolunun istikrarı açısından olumlu bir genel kurul yaşandığını ifade etti.

Arif Koşar, yönetim kurulunda Türkiye'yi kucaklayan güçlü bir listenin oluştuğunu ve Türk futbolunun yükselmesi için çalışacaklarını bildirdi.

Türk futbolunun istikrarı ve daha da güçlenmesi açısından olumlu bir sonucun ortaya çıktığını vurgulayan Koşar, şu görüşleri aktardı:

"Türk futbolu aile havasında. Biz bu ailenin daha çok büyümesi için çalışmaya kaldığımız yerden devam edeceğiz. Türk futbolu için en iyisini yapmaya çalışacağız. Zaten 240 imza alan bir listeyle seçime girmemiz, çok iş yaptığımızı gösteriyor. Bu önemli bir şey. Bu nedenle elbette eleştiriler olacaktır, hatalar olacaktır ama doğru işler yaptığımızın en büyük kanıtı da genel kurula tek listeyle girmemizdir. Oradaki teveccüh ne kadar doğru yolda olduğumuzu da bize gösteriyor."

Soma futbol okulu

Futbol altyapısına önem veren bir yönetim özelliği gösterdiklerini, yeni dönemde Türkiye'nin birçok ilinde futbol liselerinin açılacağını vurgulayan Koşar, Soma'daki futbol okulunun da bitmek üzere olduğunu ve bu okulun Türkiye'ye örnek teşkil edeceğini kaydetti.

Ege Bölgesi'nde 26 profesyonel kulüp olduğunu belirten Arif Koşar, "Bu kulüplerin altyapı tesislerinin iyileştirilmesi adına dev adımlar atılıyor. İzmir'in de stat sorunu var. Bunlar aşıldığı zaman Türkiye'nin 3. büyük kenti olarak büyük yol kat edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İzmir'de iki stat projesi olduğunu ve bunların ivedilikle bitirilmesi gerektiğine değinen Koşar, "Milli maçları, Süper Kupa finallerini TFF olarak İzmir'e vermek istiyoruz. Bunun için İzmir'in farklı bir yere gelmesi lazım. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediye başkanımıza da büyük işler düşüyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Milli Takım kupasını aldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz