Futbol

"Türk oyuncuların değersizleştirilmesini istemiyorum"

25 Mart 2018 Pazar 20:27 - Son Güncelleme 25 Mart 2018 Pazar 22:55

A Milli Futbol Takımı, 27 Mart Salı günü deplasmanda Karadağ ile yapacağı özel maçın hazırlıklarını Antalya'da sürdürdü.

Ay-yıldızlı ekip, teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde çalıştı. İlk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen antrenman koşu ile başladı.

Top kapma ve pas çalışmasının ardından futbolcuların basına kapalı bölümde Karadağ maçının taktik çalışmasını yaptığı bildirildi.

Kasığında ağrı olan Enes Ünal ise takımdan ayrı fizyoterapist gözetiminde koştu.

Antalya'daki son çalışmasını gerçekleştiren ay-yıldızlılar, yarın sabah saatlerinde Karadağ'ın başkenti Podgorica'ya gidecek.

- "Bayrağımızı en iyi yerde dalgalandırmak istiyoruz"

Antrenman öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan milli futbolculardan Yusuf Yazıcı, yeni jenerasyon olarak iyi futbol sergilemek istediklerini söyledi.

Kadroda çok yetenekli futbolcular bulunduğuna değinen Yusuf, "Onların tecrübelerinden faydalanıp çok iyi futbol sergilemek istiyoruz. Bunun için çok çalışmamız gerekiyor. Milli takımla bayrağımızı en iyi yerde dalgalandırmak istiyoruz." diye konuştu.

İrlanda Cumhuriyeti karşısında istedikleri futbolu oynayarak galip geldiklerini hatırlatan milli futbolcu, Karadağ maçını da kazanarak kampı iyi bir şekilde tamamlamak istediklerini vurguladı.

Mircea Lucescu'nun çok deneyimli bir teknik direktör olduğunu dile getiren Yusuf Yazıcı, onun, gelişimleri için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını kaydetti.

İlerleyen yıllardaki hedefinin sorulması üzerine Yusuf, şu anda milli takım ve Trabzonspor'a odaklandığını, zamanın kendisine ne göstereceğini yaşayarak göreceğini belirtti.

Yusuf, Türk futbolundaki yabancı futbolcu kuralıyla ilgili tartışmalar hakkında ise "Türk futbolcuların değersizleştirilmemesini istiyorum. Yabancı futbolcular Türkiye'ye gelerek Türkiye'deki futbolun kalitesini artırıyorlar, hemfikiriz. Türk futbolcuların hiçbir zaman öz güven eksikliği olmadığını ve rekabete açık olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullanıldı.

Sıradaki Haber
Selçuk İnan kadrodan çıkarıldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz