Futbol

UEFA Uluslar Ligi geliyor

27 Mart 2014 Perşembe 11:35 - Son Güncelleme 27 Mart 2014 Perşembe 11:40

UEFA, 2018 yılında UEFA Uluslar Ligi'nin başlatılacağını açıkladı.

UEFA, uluslararası futbol maçlarının kalitesini ve önemini artırmak amacıyla yeni organizasyonu 2018 yılında UEFA Uluslar Ligi'nin başlatılacağını açıkladı.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen UEFA'nın 38. Olağan Kongresi'nde üye 54 federasyonun oybirliğiyle "UEFA Uluslar Ligi"nin 2018 ile 2022 yılları arasında erkeklerde A Milli Takım düzeyinde başlatılmasına karar verildi.

Organizasyonun milli takımlar arasında yapılan dostluk maçlarının yerini alacağı, turnuvada başarılı takımların 2019 ve 2021'de üst lige çıkarılacağını, başarısız olanların ise alt lige düşürüleceği belirtildi.

UEFA'nın üst düzey yöneticilerinden Wolfgang Niersbach, UEFA'ya bağlı federasyonların yeni bir organizasyonun kurulması kararına saygı duyduğunu ve kabul ettiğini vurgulayarak, "Bu organizasyon, Avrupa'da yer alan milli takımlar için çok önemli bir adım ve umarım taraftarlar bu yeni formatı destekleyecek" dedi.

UEFA Uluslar Ligi'nde başarılı olan milli takımların UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine kalma şansı daha da aratacak ve söz konusu uygulama ilk olarak Euro 2020'ye katılacak takımların belirlenmesinde etkin rol üstlenecek.

UEFA Uluslar Ligi'nin nihai formatı henüz belirlenmezken, üye federasyonlar nezdinde yapılacak görüşmelerin ardından son halini alacak.

Yeni formata göre, UEFA Uluslar Ligi'ne katılacak 54 takım, UEFA'nın yaptığı milli takımlar sıralamasına göre 4'lü gruba ayrılacak ve turnuvada üst gruplara yükselenler veya şampiyon olanlar EURO play-off'larına doğrudan katılmaya hak kazanacak.

Nihai karar öncesindeki plana göre, Euro 2020'den önce ayrılan gruplar da kendi içinde 3'lü ve 4'lü alt gruplara ayrılacak ve birbirleriyle 2018 yılının eylül ve kasım ayları arasında 4 ila 6 karşılaşma oynayacak.

UEFA'nın bu organizasyon sayesinde milli takımlar arasında düzenlediği dostluk maçlarına daha fazla önem verilmesini amaçladığı, turnuvanın maç takviminin üye federasyonlarla yapılacak müzakerelerin ardından açıklanacağı ifade edildi.

AA

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
U17 Milliler, Norveç'i yendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz