Futbol

Ümitler kötü başladı

08 Eylül 2015 Salı 21:56 - Son Güncelleme 08 Eylül 2015 Salı 21:59

Ümit milliler, elemelere yenilgiyle başladı

Ümit Milli Futbol Takımı, UEFA 21 Yaş Altı 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 8. Grup'taki ilk maçında Hollanda'ya 1-0 yenildi.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda yapılan müsabakada Hollanda'yı konuk eden ay-yıldızlı ekip, karşılaşmada iyi bir performans gösteremedi. Net gol fırsatları yakalamakta zorlanan ümit milliler, rakibinin 35. dakikada Boetius'un ayağından bulduğu gole engel olamadı ve karşılaşmadan 1-0 yenik ayrıldı.

Milliler, gruptaki ilk maçını kaybederken, Hollanda ise 4-0 mağlup ettiği Kıbrıs Rum Kesimi'nin ardından Türkiye'yi de yenerek puanını 6'ya yükseltti.

- Takımın başında Abdullah Ercan yer aldı

Ümit Milli Takımı'nı sahaya teknik direktör Abdullah Ercan çıkardı.

A Milli Takım teknik ekibinde de yer alan Ercan, ay-yıldızlı takımın Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynadığı Letonya ve Hollanda maçları için Konya'da bulunuyordu. Bu nedenle Ümit Milli Takım'ın Gelibolu Dostluk Kupası'nda Avustralya Olimpik Milli Takımı ile oynadığı maçta takımın başında çıkamayan Abdullah Ercan, Hollanda mücadelesinde saha kenarındaki yerini aldı.

- Fatih Terim de izledi

Karşılaşmayı Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de seyretti.

Ümit Milli Takımı'nın yaptığı maçları yakından takip eden ve stada ay-yıldızlı ekibi taşıyan otobüs ile gelen Terim, karşılaşmayı protokol tribününden izledi. Terim'in yanı sıra tribünde Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı da bulundu.

Öte yandan taraftarların maça ilgi göstermemesi nedeniyle tribünler çok büyük oranda boş kaldı.

- Futbolcular arasında gerginlik çıktı

Mücadelenin ilk yarısında iki takım oyuncuları arasında gergin anlar yaşandı.

Müsabakanın 26. dakikasında gelişen ikili mücadele sonrasında top taca giderken, Hollandalı Kishna ile milli futbolcu Bilal Başaçıkoğlu tartıştı. Pozisyonda İtalyan hakem Davide Massa iki oyuncuya da sarı kart gösterdi.

Yaşanan olaydan 6 dakika sonra ise orta alanda İrfan Can Kahveci ile Trindade tartıştı. İki futbolcu itişirken, pozisyona sonradan dahil olan Boetius, İrfan Can'ı sert bir şekilde itekledi. İtalyan hakem, bu kez ise İrfan Can ile Boetius'a sarı kart çıkardı.

İLGİLİ HABERLER

Sıradaki Haber
Ümit Milliler TRT SPOR'da!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz