Futbol

VİDEO | Sneijder kaptan oldu!

24 Mart 2015 Salı 16:32 - Son Güncelleme 25 Mart 2015 Çarşamba 09:15

Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Hiddink: "Bu maçı kazanmak zorundayız"

Galatasaraylı Wesley Sneijder, Hollanda Milli Takımı'nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri A Grubu'nda 28 Mart Cumartesi günü Türkiye'yi konuk edeceği maça kaptan olarak çıkacak.

"Portakallar" lakaplı Hollanda Milli Takımı'nın teknik direktörü Guus Hiddink, Robin van Persie ve Arjen Robben'in sakatlıklarından dolayı Türkiye karşılaşmasının yanı sıra 31 Mart'ta İspanya ile oynanacak hazırlık maçında kaptanlığı Sneijder'in üstleneceğini açıkladı.

Sneijder için bunun çok anlamlı olduğunu kaydeden Hiddink, yerinde bir karar aldığına inandığını dile getirdi.

Hollanda'nın bir önceki teknik direktörü Louis van Gaal, Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası öncesinde formda olmadığı gerekçesiyle kaptanlık bandını Sneijder'den alarak Robin van Persie'ye vermişti.

- "Duygusal bir maç olacak"

Türkiye ile oynanacak maç öncesi açıklamalarda bulunan Hiddink, iki takımı da iyi tanıdığını belirterek, kendilerini zorlu bir karşılaşmanın beklediğini söyledi.

"Bu maçı kazanmak zorundayız" diyen Hiddink, kaybetmeleri durumda inisiyatifin kendilerinden çıkacağını ve diğer ülkelerin alacağı sonuçlara bağımlı hale geleceklerini ifade etti.

Türkiye'den birçok oyuncuyu teknik direktör olarak görev yaptığı dönemden iyi tanıdığını aktaran Hiddink, "Oldukça duygusal bir maç olacak. Çok sayıda Türk taraftarı da tribünde bulunacak. Kadroda, Türkiye'de görev yaparken birlikte çalıştığım futbolcular da var. Onları iyi tanıyorum. Her iki taraf için farklı duygular içeren bir maç olacak" şeklinde konuştu.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
U15 aday kadrosu belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz