Futbol

"Milli takımımız zor bir dönemden geçiyor"

23 Mayıs 2014 Cuma 18:12 - Son Güncelleme 23 Mayıs 2014 Cuma 18:26

Hollandalı eski milli kaleci Edwin van der Sar, FIFA'ya açıklamalarda bulundu.

Hollanda'nın eski milli kalecilerinden Edwin van der Sar, 12 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde Brezilya'da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek "Portakallar"ın zor bir dönemden geçtiğini belirtti.

FIFA'nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Edwin van der Sar, Hollanda'nın başarıya ulaşabilmek için 3-4 yıla ihtiyacı olduğunu ileri sürerek, "Şu anda biraz zor bir dönemden geçiyoruz. Kadromuzda 10 ya da 11 dünya çapında oyuncuya sahip değiliz. Yaşları ilerlemeye başlayan 3 ya da 4 üst düzey futbolcumuz var. Genç neslin sorumluluk alarak milli takımı başarıya taşıma zamanı geldi. Ancak öncelikle kulüplerinde başarılı olarak, bu tecrübelerini milli takıma yansıtmalılar. Bu yüzden 3-4 yıl içinde daha başarılı olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Hollanda Milli Takımı'nda 130 kez görev yapan eski milli kaleci, ülkesinin iyi kalecilere sahip olduğunu ifade ederek, "Ben olsam Dünya Kupası'nda kaleyi Jasper Cillessen'e emanet ederdim. Ajax'ta bu sene iyi işler yaptı ve formda gözüktü. Daha önce milli takım için de başarılı maçlar çıkardı. Hollanda'nın kalesini koruyabilecek yeteneğe sahip. Ayrıca ayaklarına hakim bir kaleci. Kalecilerin paslarıyla oyuna dahil olması, Ajax ve Hollanda Milli Takımı'nın oyun tarzları açısından önemli. Tabii ki kim oynarsa oynasın önemli olan kalemizde olabildiğince az gol görmek" şeklinde görüş belirtti.

Gelecek sezondan itibaren İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'ın başına geçecek Louis van Gaal'in çalıştırdığı Hollanda, Dünya Kupası'nda B Grubu'nda 2010'da finalde kaybettiği son şampiyon İspanya, Şili ve Avustralya ile mücadele edecek.

Sıradaki Haber
Meireles coştu, coşturdu!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz