Futbol

Minik Ahmet Fransa yolcusu!

21 Ekim 2015 Çarşamba 18:30 - Son Güncelleme 21 Ekim 2015 Çarşamba 20:56

"Berkay'ı Fransa'da oynanacak olan Avrupa Şampiyonası'na göndermeyi düşünüyoruz"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kayserispor-Fenerbahçe maçında tribünde ağlatılan çocukla ilgili, "İnşallah bu kardeşimizi önümüzdeki yıl Fransa'da oynanacak olan Avrupa Şampiyonası'na göndermeyi düşünüyoruz" dedi.

Çankırı'da temaslarını sürdüren Kılıç, Orhan Saka Spor Salonu'ndaki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kayserispor-Fenerbahçe maçında ev sahibi ekip tribününde Fenerbahçe forması giymiş çocuğun ağlatılmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Spordan anlaşılanın bu olmaması gerektiğini belirten Kılıç, "Bizim spordan anladığımız, spor dediğimiz, birliktir, kardeşliktir sevgidir ve centilmence mücadeledir. Bu hafta sonu yaşanan ve küçük bir taraftarın spor müsabakasında ağlatılması kabul edilemez. Babasıyla beraber stada giden bir kardeşimizin böyle bir şey yaşaması üzücüdür. Bu en hafif tabirle kınanacak bir harekettir" diye konuştu.

İnsanların ailecek spor yapabilmesi ve spor müsabakalarını seyredebilmesi için birçok yapı inşa edildiğini kaydeden Kılıç, şu değerlendirmede bulundu :

"Bu yaptığımız çalışmalar, milletimiz, evlatlarımız, gençlerimiz bunları kullansın diye. Bu hareketi yapanlar, o yavrumuzu ağlatanlar, hiçbir şekilde insanlığa sığmayacak bir harekette bulundu. O arkadaşlarımız hakkında Futbol Federasyonu, emniyetten bilgi istedi. Kanunen verilebilecek ne ceza varsa verilecektir. Ben babası Ramazan beyle görüşme yaptım. Yavrumuzun durumunu sordum, gayet iyi elhamdülillah. O kardeşimize yapılan bu hareketi hiçbir spor severimizin kabul etmeyeceğini biliyorum."

Kılıç, kardeşlik mesajı için Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin iyi bir fırsat olduğunu dile getirerek, "Bu durum karşısında en iyi şekilde tepkimizi dile getirmek için önümüzde bir fırsat var. Bu hafta sonu dünyanın sayılı derbileri arasında gösterilen Fenerbahçe Galatasaray derbisi var. Ben inanıyorum ki iki takımımızın yöneticileri bu fırsatı kullanarak kardeşlik, centilmenlik anlamında büyük bir mesaj verirler. Futbolumuza bu dönemde verilecek bu destekle bu tip çirkin hareketleri sahalarımızda görmeyiz" ifadelerini kullandı.

"Ahmet Berkay'ı Avrupa Şampiyonası'na göndermeyi düşünüyoruz"

Tribünde ağlatılan Ahmet Berkay'ı Avrupa Şampiyonası'na göndermeyi düşündüklerini belirten Kılıç, "İnşallah bu kardeşimizi önümüzdeki yıl Fransa'da oynanacak olan Avrupa Şampiyonası'na göndermeyi düşünüyoruz. Futbol Federasyonumuzla görüşüp en azından bir maçı orada misafir olarak yerinde izlemesi için oraya gönderme konusunda niyetimiz var. İnşallah böyle güzel bir gün yaşayarak daha önce yaşadığı günü unutacak" dedi.

Sıradaki Haber
Özbek'ten UEFA açıklaması
Yükleniyor lütfen bekleyiniz