Futbol

Düğüm çözülüyor

30 Nisan 2015 Perşembe 11:58 - Son Güncelleme 30 Nisan 2015 Perşembe 12:01

Göztepe'nin ardından PTT 1.Lig'e yükselecek takım belli oluyor.

Göztepe'nin, Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta şampiyon olmasının ardından PTT 1. Lig'e yükselecek ikinci takım Beyaz Grup'ta son hafta oynanacak karşılaşmaların ardından belirlenecek.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta Göztepe, 33. haftada Kırklarelispor'u sahasında 3-1 yenerek, sezonun bitimine 2 maç kala PTT 1. Lig'e yükselen ilk ekip oldu. PTT 1. Lig'e terfi edecek ikinci takım ise Beyaz Grup'ta sezonun son haftasına 65 puanla lider giren Yeni Malatyaspor ya da takipçisi 62 puanlı Pendikspor olacak.

Yeni Malatyaspor, sezonun son haftasında 3 Mayıs Pazar günü saat 15.00'te sahasında misafir edeceği Keçiörengücü ile berabere kalsa dahi seyircisinin önünde şampiyonluk turu atacak.

Malatya temsilcisinin yenilmesi, Pendikspor'un da ligin diğer İstanbul temsilcisi Centone Karagümrük ile aynı gün ve saatte başlayacak derbiyi kazanması durumunda ise puanlar eşitlenecek ve statü gereği takımların birbirleriyle oynadıkları karşılaşmalara bakılacak.

Pendikspor, puan eşitliği durumunda sezonun 15. haftasında rakibiyle sahasında 2-2 berabere kaldığı ve 34. haftasında ise Yeni Malatyaspor'u deplasmanda 1-0 yendiği için Göztepe'nin ardından PTT 1. Lig'e yükselen ikinci takım olmaya hak kazanacak.

Bu arada hem Yeni Malatyaspor hem de Pendikspor, son hafta karşılaşacakları rakiplerine sezonun 19. haftasında aynı skorla 2-1 yenilmişlerdi. 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz